3. stopnja

Štipendije Marie Skłodowske-Curie

12.03.2018

Marie Curie

Obveščamo vas o odlični priložnosti razvoja raziskovalne kariere na UL z uspešno prijavo za mednarodno štipendijo na razpisu Obzorje 2020 Marie Skłodowska-Curie – Individual Fellowship Global Fellowships (globalna shema mobilnosti).

Pogoji upravičenosti:

  • Izkušeni raziskovalci (ER –»Experienced Researcher«), ki so lahko podoktorski raziskovalci ali raziskovalci brez doktorata, vendar z najmanj 4 letnimi raziskovalnimi izkušnjami (ni starostne omejitve).
  • Pravilo mobilnosti –zahtevana je fizična mobilnost v državo izven EU za eno ali dve leti in vrnitev na UL za eno leto (pogoj: raziskovalec ni delal ali prebival v tretji državi izven EU več kot 12 mesecev v zadnjih treh (3) letih pred rokom za oddajo projektne prijave).

Potrebni koraki:

  •       Poiščite si mentorja na Univerzi v Ljubljani (izkušenega profesorja/raziskovalca).
  •       Razmislite o možnosti sodelovanja z institucijo v neevropski državi (12-24 mesečna mobilnosti v tretjo državo).
  •       Prijavite se na intenzivno 2-dnevno delavnico MSCA IF »Masterclass« Univerze v Ljubljani (31.5.-1.6.2018).  Prijavo odda UL mentor do 30.3.2018 na povezavi: PRIJAVA
  •       Oddajte projektno prijavo na razpis MSCA IF-GF.

Univerzitetna služba za raziskovalno delo vam nudi celovito podporo in pomoč pri prijavah na razpis IF-GF v letu 2018 in organizira dvodnevno intenzivno delavnico z zunanjim ekspertom.

Na kratko o razpisu MSCA IF

V okvir evropskega programa za raziskave in inovacije Obzorje 2020 sodi tudi shema MSCA individualnih štipendij, katere cilj je povezati odlične mentorje z izkušenimi raziskovalci na skupnem raziskovalnem projektu iz kateregakoli znanstvenega področja. Več o razpisu: tukaj.

Za dodatne informacije smo na voljo preko e-naslova ali tel. št.: 01 2418 529.