Alumni

Alumni dogodek: Slovenski poslovni voditelji v svetu

Datum objave: 21.01.2016

Kaj imajo skupnega ekonomist, ki gradi (tudi) elektrarne, doktor elektrotehnike, ki sončno energijo pretvarja v električno ter diplomirana inženirka elektrotehnike, ki je magistrirala na Ekonomski fakulteti in piše o sodelovalnem voditeljstvu?

Nekaj zagotovo: soustvarjali bodo prvi povezovalni dogodek dveh Alumni združenj Univerze v Ljubljani in prvič skupaj nagovorili alumnije Fakultete za elektrotehniko in Ekonomske fakultete.  S tem povezujemo elektroinženirje in ekonomiste, električno energijo in poslovanje. Preko odličnih podjetij, ki jih vodita predsednika Alumni združenj – Janez Škrabec je direktor podjetja Riko, d.o.o., dr. Uroš Merc pa predsednik uprave skupine BISOL Group – pa tudi sonce, strast in globalni inženiring za srečo ljudi. Članica obeh združenj mag. Sonja Klopčič, ki je tudi avtorica prve slovenske knjige o poslovnem voditeljstvu, pa je kot poklicana, da moderira pogovor.

alumni dogodek feb.2016

Rdeča nit pogovora bo voditeljstvo z več zornih kotov: kako sta se kot voditelja razvijala in kalila predsednika obeh Alumni združenj in kako razvijata voditelje okrog sebe. Pogled bomo usmerili preko meja Slovenije in pogledali, kakšne premike, preboje, valovanja, lahko voditelji iz Slovenije povzročijo na tujih trgih, na kaj smo lahko ponosni in kaj se lahko drugi naučijo od nas? Kje imamo priložnosti za razvoj in na kaj moramo biti še posebej pozorni? Seveda pa bomo odprti tudi za navdih trenutka in utrip obiskovalcev.

Iniciatorka pogovora mag. Sonja Klopčič je ob tem povedala naslednje: »S to iniciativo želimo prispevati k udejanjanju povezovanja in sodelovanja med dvema izredno močnima panogama, ekonomijo in elektrotehniko, hkrati pa želimo s tem tlakovati pot v prihodnost.

Ekonomija se zelo spreminja, ob opazovanju nekaterih prebojev podjetij bi lahko celo dejala, da bo ekonomija nove dimenzije temeljila na ljubezni. Spreminjajo se tudi tehnologije. V prejšnji tehnologiji je imela glavno besedo elektrika, leto 2015 pa je UNESCO razglasil za leto svetlobe in svetlobnih tehnologij. Je naključje ali simbolno, da sta sogovornika iz sveta svetlobe in ljubezni? Sončno podjetje in človekoljub. Zelo sem radovedna, kaj nam bo prineslo to srečanje, ki ga prav radostno pričakujem.«

Dr. Uroš Merc: »Povezovanje znanja se mi zdi ključnega pomena pri ustvarjanju novih priložnosti in menim, da si člani FE alumni kluba želijo predvsem več ekonomskih znanj, ki jih lahko uporabijo neposredno pri implementaciji svojih znanj v novih proizvodih. Glede na poznavanje ekonomije pa sem prav tako povsem prepričan, da si vsak ekonomist želi več tehničnega znanja, ki ga oboroži z argumenti, potrebnimi za uspešno ekonomsko poslovanje. Mislim, da je dogodek izjemna priložnost po zbliževanju tehnike in ekonomije.«

Janez Škrabec: »Sodelovanje in povezovanje je ena izmed mojih podjetniških ultim – med sodelavci, organizacijami, kulturami, med znanji, izkušnjami, med perspektivami in paradigmami.  Kot ekonomist izhajam iz družboslovne provinience, v Riku sodelujem s sodelavci iz tehničnih strok, neprestano razširjam svoja obzorja s humanističnimi dosežki. Tak je tudi moj stil vodenja – povezovalen in povezujoč. Tega tona se zelo veselim na našem februarskem druženju, kjer bomo negovali različnost, ki bogati, in povezovali sorodnost, ki krepi.

Dogodek bo potekal 3. februarja 2016, na Ekonomski fakulteti UL, Kardeljeva ploščad 17, 1000 Ljubljana, v Lila dvorani, s pričetkom ob 17. uri. Po dogodku bo sledilo prijetno druženje.

Za udeležbo na dogodku je potrebna prijava na . Prijave zbiramo do torka 2. februarja 2016.

Udeležba na dogodku je brezplačna.

Dobrodošli pri ustvarjanju povezovanja.

Fotografije in video posnetki narejeni  na dogodku bodo objavljeni preko kanalov Ekonomske fakultete UL in naših poslovnih partnerjev.