Mednarodne izmenjave

Razpis italijanske vlade za podiplomske štipendije za študijsko leto 2019/2020

Datum objave: 08.05.2019

Italijanska vlada razpisuje podiplomske štipendije za študijsko leto 2019/2020 študentom s slovenskim državljanstvom v okviru študijskih programov, izobraževanja in raziskav na italijanskih akademskih ustanovah.

Štipendije so namenjene za naslednje vrste študija v Italiji: študij druge stopnje, študij na umetnostni in glasbeni akademiji, doktorat, študij italijanskega jezika in kulture v trajanju treh mesecev.

Ravno tako je zagotovljena podpora za raziskovalne projekte v sodelovanju z italijanskimi univerzami.

Vse informacije so na voljo na spletni strani Study in Italy, kjer  je objavljen tudi seznam študijskih programov italijanskih univerz, vključno s celotnim besedilom razpisa v italijanskem in angleškem jeziku.

Študenti se na razpis prijavijo z oddajo vloge preko portala Study in Italy. Rok za oddajo je 30. 5. 2019 do 14. ure.

Za dodatne informacije je na voljo informacijska točka na Italijanskem inštitutu za kulturo v Sloveniji, Breg 12, Ljubljana, e-naslov lubiana.lettore@esteri.it in tel. 01-241-56-48.

 

 

Vse objave štipendij so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.