Novice

Poletni tabor na Fakulteti za elektrotehniko 2011

Datum objave: 01.09.2011

Komunikativen.Si, Robotika in merjenja

Teden poln radovednosti, ustvarjalnosti, zabave in novih prijateljstev smo udeleženci in mentorji Poletnega tabora na Fakulteti za elektrotehniko zaključili v soboto, 27. avgusta 2011.

Letos se nas je na taboru zbralo 25 dijakov in osnovnošolcev ter 13 mentorjev, ki smo intenzivno raziskovali in ustvarjali na področju telekomunikacij, programiranja, multimedije, robotike in merjenj.

Delavnice so potekale skozi cel teden na Fakulteti za elektrotehniko.

2011-taborFE_Page_3.jpg

Ogledali smo si tudi, kako vsa znanja in tehnologije, ki smo jih spoznali na taboru, uporabimo v praksi. Taborniki z delavnic Komunikativen.Si smo si ogledali razvojni oddelek Telekoma Slovenije, Brihtalab. Raziskali smo tudi studie RTV Slovenija ter spoznali ozadje upravljanja zvoka, slike in luči.

2011-taborFE_Page_1.jpg

Robotiki pa smo obiskali Odsek za avtomatiko, biokibernetiko in robotiko na IJS, pogledali smo si tudi, kako poteka razvoj industrijske robotike v podjetju ABB.

En popoldan smo izkoristili za čisto pravo pustolovščino in skozi igro Red sv. Jurija s časovnimi kristali odpotovali nazaj skozi čas ter reševanje zgodovine ljubljanskega mestnega jedra. Zmagovalce je vsemogočna bogijna Ekurna povišala v viteze, zaščitnike Ljubljančanov.

2011-taborFE_Page_2.jpg

Večere smo si popestrili s športnimi aktivnostmi, miselnimi igrami, bowlingom in filmskim večerom.

2011-taborFE_Page_4.jpg

V soboto smo za starše, prijatelje in sponzorje pripravili predstavitev svojih izdelkov. Prikazali smo delovanje aplikacij, ki smo jih ustvarili na delavnici Programiranje Android aplikacij na mobilnih telefonih, ogledali smo si video z naslovom Učenje = norost!, ki smo ga posneli in zmontirali na multimedijski delavnici, robotiki smo pripravili video prikaz upravljanja mobilnih robotov, predstavili pa smo tudi lastnosti okolja in uporabne trike, s katerimi smo se srečali na Linux delavnici.

2011-taborFE_Page_5.jpg

Skupaj smo tako preživeli prijeten in prekratek teden ter mnogo trenutkov, ki nam bodo ostali še dolgo v spominu ...

2011-taborFE_Page_6.jpg

Tabor je potekal v soorganizaciji Laboratorija za telekomunikacije ter Katedre za merjenja in robotiko Fakultete za elektrotehniko.

2011-logo mvzt.jpg