Novice

Datum objave: 23.02.2017

Dnevi industrijske robotike 2017 - DIR 2017 bodo potekali od 27.  do 31. marca 2017 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Vabljeni vsi, ki vas robotika zanima - tako študentje kot vsi ostali.

DIR 2017

TEKMOVANJE RobotChallenge

Letošnji Dnevi industrijske robotike bodo ponovno imeli predigro - tekmovanje v načrtovanju robotskih celic v programskem okolju RobotStudio. Predhodno znanje ni potrebno, saj bomo za vse prijavljene pripravili uvodno predavanje. Nato sledijo naloge, ki bodo preizkušale vaše sposobnosti reševanja problemov. Najboljše rešitve bomo bogato nagradili, zato vabimo vse študente, ne glede na smer študija, da se prijavijo na RobotChallenge.

PREDAVANJA

Glavni del dogajanja bomo odprli v ponedeljek, 27. marca s predavanji na temo robotike. Poleg akademikov in strokovnjakov iz industrije bo letos svoj projekt predstavila tudi skupina študentov, ki izdeluje inovativnega robota za uporabo v kmetijstvu.

APLIKACIJE

Od torka 28. do četrtka 30. marca bodo v avli potekale predstavitve najatraktivnejšega dela dogodka - aplikacije, ki jih pripravljamo študentje Fakultete za elektrotehniko.

EKSKURZIJA

Dogodek bomo zaključili v petek, 31. marca, s strokovno ekskurzijo. V podjetju TPV nam bodo predstavili najnovejša avtomatsko vodena vozila, nato pa bomo obiskali podjetje Krka, kjer si bomo ogledali Notol 2, najsodobnejši obrat za proizvodnjo zdravil.

DIR 2017

Več informacij o prijavah in samem dogodku lahko nadete na naši spletni strani www.dnevirobotike.si

DIR 2017

Študentom katerekoli fakultete ali univerze omogočamo udeležbo pri podrobni predstavitvi delovanja robotov.

Udeležencem je s tem na voljo aplikacija in njeni razvijalci, ki lahko kompleksnost predstavitve prilagodijo predznanju slušatelja.

Ker je število mest omejeno je predhodna prijava obvezna.

Ogled celotnega programa DIR je za vse obiskovalce možen v popoldanskem času brez najave; vstop je brezplačen.

Srednje in osnovne šole ter druge večje skupine vabimo na ogled v dopoldanskem času, vendar je obvezna predhodna prijava na spletni strani do 6.marca 2017.

 

yaskawa

DIR 2017 sponzorji