Novice

Datum objave: 18.04.2017

Prijave na natečaj Rektorjeva nagrada za naj inovacijo Univerze v Ljubljani so se uspešno zaključile. Na Univerzo v Ljubljani je prispelo 20 vlog, ki so ustrezale razpisnim kriterijem, na podlagi katerih so izbrali sedem finalistov. Med sedmimi finalisti je v kar petih projektnih skupinah zastopana Fakulteta za elektrotehniko. Člani projektnih skupin sicer prihajajo z 12 članic Univerze v Ljubljani.  

Fakulteta za elektrotehniko je bila zastopana v naslednjih projektih:

  • Mikro oblagalnik delcev - granul, pelet in mini tablet,
  • Pulsus - pametni obliž,
  • Jajčkomat: Samopostrežni avtomat za prodajo kokošjih jajc,
  • MV4HGS - Strojni vid za detekcijo napak na površinah z visoko odbojnostjo,
  • Metoda za slikovno določevanje energijske reže fotonapetostnih modulov

Rektorjeva nagrada za naj inovacijo, ki jo organizirata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator, je spodbuda za študente in zaposlene na Univerzi, da s svojimi inovacijami vstopijo na trg in idejo komercializirajo. Vsi prijavljeni so se lahko udeležili delavnic, na katerih so spoznavali sodobne pristope v podjetništvu, ki so jim bili v pomoč pri pripravi poslovnih modelov in izdelavi poslovnih načrtov. Spoznali so 'lean' metodologijo in ugotovili, kako svojo idejo testirati ter kako pridobiti pomembne informacije s trga. Podučili so se o upravljanju z intelektualno lastnino in se temeljito pripravili na kratko ter učinkovito predstavitev svoje ideje.  Komisija za izbor Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani je izbrala osem finalistov, ki bodo v četrtek, 20. aprila 2017, svoje ideje predstavili mentorjem iz gospodarstva, investitorjem, start-up podjetnikom in predstavnikom državnih inštitucij.

Slovesna razglasitev zmagovalcev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani bo 20. aprila 2017, ob 17. uri, na Univerzi v Ljubljani.

Več o projektih si lahko preberete tukaj.

rektorjev natečaj