Novice

Naša študentka se je uvrstila v ekipo za Poletno univerzijado

Datum objave: 25.07.2017

Naša študentka Tjaša Potočar se je uvrstila v slovensko univerzitetno športno reprezentanco, ki se bo udeležila 29. Poletne univerzijade. Ta bo potekala med 19. in 30. avgustom 2017 v tajvanskem Tajpeju.

Za našo spletno stran je Tjaša, ki se ukvarja z atletiko, povedala:

"Vedno sem želela početi to kar je počela moja starejša sestra, kar ji ni bilo ravno všeč. Vestno sem jo spremljala na treningih in po nekaj letih tudi sama postala del ekipe v Atletskem klubu Krka, kjer še vedno zagnano treniram šestkrat na teden. Treninge skupaj s trenerjem poskušava čim bolj uskladiti in prilagoditi faksu kolikor je le mogoče, saj sem med tednom v Ljubljani, trener pa je iz Novega mesta. V desetih letih sem ovojila lepo zbirko kolajn iz državnih prvenstev v šprintih z ovirami in brez ovir, metih in v sedmeroboju. Udeležila sem se tudi nekaj večjih tekmovanj. Od teh pa sem najbolj ponosna na Balkanska prvenstva za mladince in na Evropske kvalifikacije za olimpijske igre mladih. 

Fakulteta za elektrotehniko mi je bila na poti že vse od osnovne šole, kjer me je učiteljica naudušila nad robotiko. Udeleževala sem se tekmovanj iz robotike in pristala na Tehniški gimnaziji z izbrinima predmetoma elektrotehniko in elektroniko. Še naprej raziskovala v tej smeri in se na koncu odločila za fakuleto, za katero mislim, da je več kot prava izbira zame."

Fakulteta za elektrotehniko delno krije stroške njene poti na univerzijado v želji, da se čim bolje uvrsti.

Univerzijade so uradna mednarodna študentska tekmovanja, ki jih organizira Mednarodna univerzitetna športna zveza, v katero je združenih 164 nacionalnih univerzitetnih športnih organizacij.

Slovenska univerzitetna športna zveza (SUŠZ) je nacionalna univerzitetna športna organizacija, ki skrbi za študentski tekmovalni šport v Sloveniji. Programska sestava SUŠZ zajema organizacijo udeležbe najboljših slovenskih športnikov s statusom študenta na mednarodnih študentskih tekmovanjih (univerzijadah in svetovnih univerzitetnih prvenstvih) v sodelovanju z nacionalnimi panožnimi zvezami. Del programa za leto 2017 zajema udeležbo na 29. Poletni univerzijadi, ki bo potekala med 19. in 30. avgustom 2017 v tajvanskem mestu Tajpej.

Slovenska študentska športna reprezentanca bo na univerzijadi nastopila v trinajstih športih. 60 športnic in športnikov študentov bo na univerzijadi zastopalo Slovenijo, slovenski visokošolski prostor ter vse visokošolske zavode na katerih študirajo.

Poleg promocije športa in športne odličnosti je smoter univerzijad promocija mednacionalnega in medkulturnega sodelovanja ter izmenjave izkušenj in doživetij študentov in vseh delov sveta. Več o letošnji univerzijadi je objavljeno na spletni strani tekmovanja www.2017.taipei.

Tjaša Potočar Taipei

Tjaša Potočar