Novice

Poletni tabor inovativnih tehnologij vse bolj priljubljen

Datum objave: 09.04.2018

Fakulteta tudi letos pripravlja Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki ponuja širok nabor delavnic za mlade tehnološke navdušence. Med 20. in 24. avgustom 2018 bo na fakulteti potekalo 14 tematskih delavnic z različnih področij elektrotehnike in multimedije. Skozi program bodo udeležence vodili izkušeni mentorji, mladi strokovnjaki na svojih področjih, ki jih bodo v svet sodobne elektrotehnike in multimedije popeljali preko sproščenega, dinamičnega in kreativnega sodelovanja. Udeleženci bodo imeli dostop do najsodobnejše tehnične opreme, spodbujeni pa bodo k samostojnemu ustvarjanju izdelkov, ki jih bodo lahko uporabili tudi doma.

ptit 2018

Polovica delavnic zapolnjenih že takoj po odprtju prijav

S poletno šolo želijo na fakulteti mladim na zabaven način približati elektrotehniko, programiranje, robotiko in sodobne tehnologije ter jih tudi tako navdušiti za pomembne poklice sedanjosti in prihodnosti. Da je tabor iz leta v leto vse bolj priljubljen med mladimi, priča tudi to, da se je letos polovica razpisanih delavnic zapolnila v manj kot eni uri po odprtju prijav. Spoznavanje s področji elektrotehnike in multimedije je na poletnem taboru namreč drugačno kot v šoli, saj so delavnice sproščene, zabavne ter temeljijo na praktičnem delu.

ptit elekrična vozila

S spoznavanjem elektrotehnike in sodobnih tehnologij do čisto pravih izdelkov

Delavnice bodo potekale 5 dni, namenjene pa so različnim starostnim skupinam učencev od 5. razreda osnovne šole do dijakov 3. letnika srednje šole. Vse delavnice temeljijo na skupnem aktivnem učenju, zajemajo vsa potrebna temeljna znanja, odlične praktične primere in veliko samostojnega dela na najsodobnejši tehnični opremi. Ob pomoči izkušenih mentorjev bodo vsi sodelujoči v enem tednu ustvarili čisto prave izdelke, ki so uporabni doma, v šoli ali ob zabavi s prijatelji. Mladi se bodo v sproščenem vzdušju naučili marsikaj zanimivega ter to znanje uporabili pri izdelavi električnega kolesa, domače vremenske postaje, avtonomnega mobilnega sistema iz kompleta Lego Mindstorms, pri snemanju videa in še pri mnogih drugih aktivnostih. Poleg poučnih in zabavnih delavnic se bodo udeleženci odpravili tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove, popoldanski in večerni del pa si bodo popestrili s športnimi in družabnimi igrami.

ptit pirati

Komu je tabor namenjen?

Tabor je namenjen različnim starostnim skupinam učencev od 5. razreda osnovne šole do dijakov 3. letnika srednje šole, ki bodo lahko izbirali med 14 različnimi tematskimi delavnicami.

Več o poletnem taboru in prijavah najdete na spletni strani Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani https://bit.ly/2HalZzB.