Novice

Prof. dr. Marko Topič nadaljuje predsedovanje ETIP PV

Datum objave: 04.05.2018

Prof. dr. Marko Topič z ljubljanske Fakultete za elektrotehniko je bil 2. maja v Bruslju na seji Upravnega odbora Evropske tehnološke in inovacijske platforme Fotovoltaika (ETIP PV) ponovno izvoljen za njenega predsednika. 25 članov Upravnega odbora je prof. dr. Marka Topiča soglasno izvolilo za predsednika, imenovali pa so tudi dva podpredsednika in sedem novih članov odbora. Prof. dr. Topič, ki je predsedovanje platforme prevzel že leta 2014 in je to njegov tretji mandat, je bil za predsednika izvoljen za mandatno obdobje 2018 – 2020. Dan kasneje pa je kot predsednik ETIP PV predsedoval na konferenci o kakovosti in trajnosti fotovoltaičnih sistemov z naslovom Quality and Sustainability of PV Systems.

Evropska tehnološka in inovacijska platforma Fotovoltaika (ETIP PV) združuje preko 200 strokovnjakov iz industrije, bančništva, zavarovalništva, mednarodnih združenj, nevladnih organizacij ter raziskovalne sfere s področja fotovoltaike, in deluje pod okriljem Evropske komisije znotraj Strateškega energetskega tehnološkega plana (SET-plana), ki združuje deset evropskih tehnoloških in inovacijskih platform.

Topič ETIP PV

Na fotografiji z obema podpredsednikoma ETIP PV. Od leve proti desni: prof. dr. Wim Sinke, prof. dr. Marko Topič in Gaetan Masson.