Novice

Inženirka leta 2018 Dora Domajnko

Datum objave: 14.01.2019

Magistrica elektrotehnike in doktorska študentka na Fakulteti za elektrotehniko je prepričala žirijo, od katere je med desetimi finalistkami prejela največ glasov, in tako postala Inženirka leta 2018. Vsestranska 27-letnica je razvojna inženirka v družbi RLS Merilna tehnika, kjer se ukvarja z zelo natančnimi senzorji pomika.

Namen izbora Inženirka leta je »javnosti predstaviti 10 zanimivih inženirk. Oseb, ki s svojo osebnostjo in delom mlade lahko spodbudijo, navdušijo ali opogumijo za odločitev o inženirski študijski ali poklicni poti,«  pravijo organizatorji. Dora je prav gotovo takšna oseba. Zase pravi, da ji je delo pisano na kožo in v njem neizmerno uživa. Poleg dela pa je tudi navdušena športnica in glasbenica. Je učiteljica kajaka na divjih vodah in smučanja, za seboj pa ima tudi glasbeno šolo harmonike.

inzenirka leta

Fotografija: Sabina Petrov, Finance

 

Med 10 nominirankami 4 s področja elektrotehnike

Poleg Dore Domajnko, ki je postala letošnja Inženirka leta, pa so bile v ožjem izboru še 3 inženirke elektrotehnike. Naša sodelavka Emilija Stojmenova Duh, Andra Dodič, Kolektor Group in Nina Zalaznik, Iskraemeco.

Iskrene čestitke zmagovalki in vsem nominirankam, ki so s svojimi uspehi in osebnostjo vzor mladim in jih navdušujejo za inženirske poklice.

 

Več o zmagovalki Dori Domajnko in izboru lahko preberete na spodnjih povezavah: