Novice

Mednarodni dan svetlobe

Datum objave: 26.04.2019

Mednarodni dan svetlobe

Mednarodni dan svetlobe bomo obeležili tudi na Fakulteti za elektrotehniko

Mednarodni dan svetlobe bomo letos po vsem svetu obeležili drugič. S strani UNESCA je bil 16. maj kot mednarodni dan svetlobe sprejet novembra 2017, z njim pa želijo poudariti pomen znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij v življenju vseh Zemljanov.

Na Fakulteti za elektrotehniko UL bomo skupaj s Slovenskim društvom za razsvetljavo in Slovenskim združenjem za fotomedicino in fotobiologijo ta dan obeležili z osrednjim dogodkom, kjer bomo v obliki kratkih predavanj širši javnosti predstavili različna področja svetlobe, potekalo bo zanimivo predavanje o strelah in bližnjih srečanjih z njimi ter okrogla miza z naslovom »Res potrebujemo tako osvetljene ceste in ulice?«. Na ta dan bo možen tudi ogled Laboratorija za razsvetljavo in fotometrijo, v avli fakultete pa se bodo predstavila še podjetja, ki delujejo na področju svetlobe.

Na mednarodni dan svetlobe bo potekalo tudi odprtje 13. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, s katerim bo Ljubljana ponovno zaživela v znamenju svetlobe in umetnosti.

Več informacij.