Novice

EC DAY — European Cooperation DAY 2019

Datum objave: 12.06.2019

European Cooperation DAY 2019

Evropska kampanja ob dnevu evropskega sodelovanja 2019 — EC DAY 2019, organizirana na pobudo Interacta, bo potekala v okviru praznovanj okoli 21. septembra z namenom ozaveščati državljane o prednostih in vrednotah evropskega sodelovanja. V kampanji sodeluje tudi program Interreg V-A Italia-Slovenija 2014—2020.

Med predlaganimi pobudami je tudi amatersko video tekmovanje, katerega glavni cilj je krepitev občutka pripadnosti Evropi in njenim vrednotam. Video gradivo mora nagovoriti evropsko in lokalno javnost in s tem povečati vedenje o Evropi in o pomembnosti evropskih aktivnosti na lokalni ravni. Zainteresirani udeleženci bodo morali pripraviti kratek izviren video, dolg največ 40 sekund, s katerim bodo odgovorili na vprašanje, ki je tudi slogan kampanje EC DAY 2019:

»ZAKAJ SI TUDI TI EVROPA? (WHY EUROPE IS YOU?)

Kako Evropa izboljšuje vsakdanje življenje?«

Natečaj je namenjen vsem državljanom in/ali prebivalcem programskega območja, predvsem študentom srednjih/višjih šol in univerz. Natečaj poteka od 13. maja do 30. junija 2019.

Julija bo žirija sklicala finaliste, ki bodo dosegli najboljši rezultat na podlagi določenih meril. Končnega zmagovalca pa bodo izbrali udeleženci na letošnjem dogodku EC DAY.

Zmagovalec bo prejel 2 pametni uri in uradno potrdilo o sodelovanju in doseženi zmagi.

Informacije o EC DAY in zmagovalni video bodo objavljeni na spletni strani.

Želiš sodelovati?

Pošlji e-pošto najkasneje do 30. junija 2019 (po srednjeevropskem času do 23.59) na naslov jts.itaslo@regione.fvg.it in priloži naslednje dokumente:

  •  čimbolj izviren video, dolg največ 40 sekund. Dialogi in napisi so lahko v tvojem maternem jeziku (italijanščini/slovenščini) ali v angleščini. Če bo datoteka prevelika, pošlji preko WeTransferja ali datoteko .zip;
  •  prijavni obrazec v celoti in pravilno izpolnjen in podpisan;
  •  obrazec za avtorizacijo v celoti in pravilno izpolnjen in podpisan s strani staršev ali zakonitega skrbnika, če si mlajši od 18 let.