Novice

Planinski izlet s ŠD FE in FRI

Datum objave: 13.06.2019

Planinski izlet

 

ŠD FE in FRI vabi na izlet na Konja (1803 m) v Kamniško-Savinjskih Alpah

 

DATUM: 22. junij 2019

POTEK POTI: zberemo se na FE ob 7. uri. Odpeljemo se mimo Kamnika v smeri Kamniške Bistrice do zaselka Kopišča, kjer bomo na primernem mestu parkirali (540 m).

Najprej se vzpnemo po kolovozu in poiščemo začetek lovske poti, imenovane Martinj steza. Po izredno zanimivo speljani neoznačeni stezi, ki zahteva kar nekaj pazljivosti, prispemo na planino Dol. Od tod se na levo odcepi pot na planino Rzenik in naprej na Konja (1803 m). Za vzpon bomo potrebovali cca 4 ure.

Po malici, počitku in enkratnih razgledih na Kamniško-Savinjske Alpe sestopimo po zahodnem zavarovanem grebenu na sedlo Presedljaj, potem pa spustimo v dolino Kamniške Bele do izhodišča. Tod smo se pred leti vračali s ture na Planjavo in Ojstrico.

OPREMA: planinski čevlji, vetrovka, (kapa, rokavice), zaščitna očala, rezervno oblačilo, zaščitna krema. Priporočamo palice (zložljive), brezalkoholno pijačo in prehrano.

PREVOZ: organiziran.

PRIJAVE: do petka, 21. junija 2019, do 12. ure v kabinetu učitelja športne vzgoje ali na iztok.mihevc@fe.uni-lj.si ter na telefon 041 988 552.

Število udeležencev je omejeno.

ŠPORTNI POZDRAV