Novice

Intervjuji ob 100-letnici elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani

Datum objave: 30.09.2019

V sklopu 100-letnice elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani smo posneli pet intervjujev z raztličnimi ljudmi, vsemi na svoj način povezanimi s Fakulteto za elektrotehniko.  

Akademik, zaslužni prof. dr. Tadej Bajd je nekdanji dekan UL FE. Od leta 2014 naprej je predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti, do upokojitve 2013 pa je služboval kot redni profesor na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Njegovo strokovno področje je robotika in njena povezava s človekovim gibanjem.

Zaslužni prof. dr. Rafael Cajhen je nekdanji profesor na UL FE, hkrati pa zaslužni profesor Univerze v Ljubljani, strokovnjak za teorijo in tehnologijo regulacij, energetsko elektroniko in elektronska krmilja v močnostni elektroniki ter izumitelj več elektrotehničnih naprav. Napisal je preko 100 strokovnih in znanstvenih del.

Dr. Uroš Merc je doktorand UL FE in eden bolj znanih slovenskih menedžerjev, soustanovitelj, večinski lastnik, predsednik uprave in generalni direktor skupine fotovoltaičnih podjetij, konsolidiranih pod imenom BISOL Group d.o.o. V letu 2018 je zaključil prvo predsedovanje Alumni klubu FE.

Aleksandra Cvetkoska je mlada raziskovalka na UL FE. Na študij na FE je prišla iz Makedonije; zdaj je mlada raziskovalka v Laboratoriju za biokibernetiko na Katedri za biomedicinsko tehniko. Največ se ukvarja z razvojem naprav za elektroporacijo – inovativno metodo zdravljenja različnih bolezni.

Valentina Stanič je študentka na 2. stopnji univerzitetnega študija Elektrotehnika. Obiskuje študijsko smer robotika, v študijskem letu 2016/2017 je vodila fakultetne Dneve industrijske robotike, v študijskem letu 2018/2019 pa Poletni tabor inovativnih tehnologij. Je obštudijsko zelo aktivna in občasno pomaga v Pisarni za komuniciranje FE.

 

Prva dva izmed intervjujev sta že dostopna TUKAJ. Vabljeni k ogledu!