Novice

Sporočilo knjižnice

Datum objave: 20.03.2020

Vrata knjižnic so zaprta. Fizičen dostop do študijske in druge literature je tako onemogočen. Toda knjižnice s skupnimi močmi (kot npr. konzorcijski nakupi licenčnih in preverjenih e-virov) še vedno skušamo omogočati zagotavljanje kakovostnih storitev, ki jih uporabniki lahko dobijo tudi iz samoizolacije na daljavo.

Spomnimo na nekatere:

  • Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) je spletni portal, ki je namenjen predvsem študentom, učiteljem in raziskovalcem na Univerzi v Ljubljani. Dostop do celotnih besedil v licenčnih podatkovnih zbirkah, paketih e-revij ali e-knjig, ki jih naročamo knjižnice UL, je večinoma mogoč za vpisane študente in zaposlene na UL. Izven računalniške mreže UL je dostop možen z avtentikacijo na Oddaljenem dostopu do informacijskih virov UL, ki poteka prek Mrežnika (NUK). Dostopanje do člankov v e-revijah in e-knjig se ureja v okviru licenčnih pogojev ponudnikov e-virov.

Ker so zakupljeni e-viri večinoma na voljo le aktivnim članom matičnih knjižnic UL (vpisani študenti in zaposleni na UL), vas vabimo k vpisu v knjižnico in/ali podaljšanju članstva »na daljavo«, v primeru, da tega še niste storili.

Kontakt je e-naslov knjiznica@fe.uni-lj.si.

  • Repozitorij Univerze v Ljubljani (RUL), kjer so »odložena« in prosto dostopna polno besedilna visokošolska dela (diplomska in magistrska dela ter doktorske disertacije) in že nekatere polno besedilne objave raziskovalcev.
  • Digitalna knjižnica Slovenije  (dLib) – vsebine so dostopne vsem. Članstvo ni potrebno. Prost in brezplačen dostop je omogočen do več kot 850.000 enot raznovrstnih digitalnih gradiv s področja znanosti, umetnosti in kulture.

Vabimo vas tudi na spletno stran knjižnice, kjer bodo tudi v prihodnje na voljo tekoče posodobljene informacije.

 

Ostanimo zdravi.

mag. Zdenka Oven, vodja knjižnice

knjižnica