Novice

Svetovni dan IKT

Datum objave: 11.05.2020

Svetovni dan IKT 2020

Svetovni dan IKT bodo na UL FE obeležili malo drugače

V četrtek, 14. 5., ob 13. uri Katedra za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani pripravlja poseben dogodek ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT). Svetovni dan IKT sicer obeležujemo vsako leto 17. maja že vse od leta 1969, ko je bila v Parizu podpisana prva telegrafska konvencija. Letošnji svetovni dan IKT bo popolnoma v znamenju sodobnih tehnologij, saj bo celoten program potekal on-line, v živo iz studia fakultete.

Rdeča nit bo vloga informacijskih tehnologij pri trajnostnem razvoju za prihodnje desetletje. Informacijske in komunikacijske tehnologije so se izkazale kot ključno orodje tudi v času karantene, o čemer pričajo številni zanimivi projekti, ki so jih v tem času pripravili študentje Fakultete za elektrotehniko. Poleg njihovih raznovrstnih in interdisciplinarnih prispevkov boste lahko iz prve roke, prav od ekipe, ki je skrbela, da je spletni portal e.fe+ ves čas deloval nemoteno, slišali, kakšni so izzivi izobraževanja na daljavo in kako zagotoviti, da pedagoški proces brez težav poteka tudi prek spleta.

O zelo aktualni tematiki, kot je 5G, in vprašanju državne varnosti, bosta spregovorila strokovnjaka s Fakultete za elektrotehniko dr. Boštjan Batagelj in dr. Mojca Volk. O tem, kako pomembno je povezovanje v znanosti, pa se boste lahko prepričali ob prispevku Veterinarske fakultete, kjer bo predstavljeno spletno orodje SLOEXO2, ki združuje koristne podatke s področja zdravja in dobrobiti eksotičnih živali.

Lepo vabljeni, da v četrtek, 14. 5., ob 13. uri v živo preko Youtube kanala ali Facebook strani Fakultete za elektrotehniko spremljate bogat program, ki so ga pripravili na Katedri za informacijske in komunikacijske tehnologije Fakultete za elektrotehniko UL.

Povezava do dogodka na Youtubu in FB bo na voljo v četrtek pred dogodkom.

 

Svetovni dan IKT 2020