Obštudijske dejavnosti

Sprejem za tuje študente Univerze v Ljubljani

Datum objave: 07.09.2017

Spoštovani študent, spoštovana študentka,

le še nekaj dni nas loči do prvega študijskega dne. Posebej za tuje študente, vpisane v študijske programe Univerze v Ljubljani, bomo v sredo, 4. oktobra 2017, organizirali sprejem, kjer boste lahko iz prve roke izvedeli uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani ter o življenju v Ljubljani in Sloveniji ter se srečali z nekaterimi predstavniki za tuje študente z akademij in fakultet Univerze v Ljubljani.

V prvem delu sprejema se boste seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, možnostmi štipendiranja, subvencionirane prehrane in prevoza ter bivanja v študentskem domu. Sledila bo predstavitev kariernega svetovanja, tutorstva, obštudijskih in drugih dejavnosti, ki jih za študente organiziramo na Univerzi v Ljubljani.

V nadaljevanju boste prejeli podrobnejše informacije v zvezi z Letom Plus, v sklopu katerega boste pridobili jezikovne in druge spretnosti, strokovna znanja z izbranih študijskih področij ter se seznanili s kulturo, zgodovino in ustavno ureditvijo v Sloveniji ter se preizkusili v znanju slovenščine.

V okviru dogodka bo prisotne nagovoril novo izvoljeni rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Igor Papič.

Dogodek se bo predvidoma zaključil ob 18.30 uri. Podrobnejši program si lahko ogledate tukaj.

V kolikor se želite udeležiti sprejema tujih študentov, vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko obrazca na povezavi. Prijave na dogodek bomo zbirali do zapolnitve prostih mest oziroma do 28. septembra 2017 do 10. ure. Ker je lokacija dogodka odvisna od števila prijavljenih, bomo informacijo glede lokacije študentom, ki se boste preko zgornjega obrazca prijavili na dogodek, posredovali naknadno.

Začetek študijskega leta na Univerzi v Ljubljani tradicionalno praznujemo v okviru dogodka Pozdrav brucem na Kongresnem trgu pred rektoratom Univerze. V ponedeljek, 2. oktobra 2017,  vas ob 16. uri, na enem najlepših trgov v Ljubljani, čaka zanimivo in predvsem družabno doživetje. Podrobnejši program si lahko pogledate tukaj.

Vljudno vabljeni!

Prof. dr. Ivan Svetlik,
rektor Univerze v Ljubljani

sprejem brucev