Obštudijske dejavnosti

Praksa v podjetju AX Elektronika

Datum objave: 14.12.2017

ax elektronike             svet elektronike

Podjetje AX elektronika, založnik revije Svet elektronike, objavlja prosto mesto za opravljanje obvezne prakse iz področja telekomunikacij ali elektronike.

Študent se bo med obvezno prakso spoznal z delovnim okoljem v manjšem razvojno/založniškem podjetju. Študent se bo spoznal s CADCAM razvojnim orodjem Altium/Target ter Arduino in Bascom-AVR okoljem. AX elektronika ima zaradi poznanstev med svetovnimi proizvajalci in distributerji elektronskih komponent dober dostop do najnovejših elektronskih komponent in razvojnih sistemov, zato lahko kandidatu omogočimo delo na njih.

Za namene opravljanja obvezne prakse za področje telekomunikacij smo pripravili razvojno okolje za nov čip BK4815N, ki spada med novodobne govorne transiverje, kot je recimo RDA1846 s to razliko, da BK4815N pokriva celotno frekvenčno področje od 128 do 590 MHz s podporo za CTCSS, skrembliranje govora, VOX funkcijo, standardni DTMF, SELCAL itd..

Za namene opravljanja obvezne prakse za področje elektronike omogočamo delo na razvojnem sistemu Teensy, PSoC, ESP8266/ESP32 ter raznih Microchip platformah.

Kandidati naj pošljejo svoje prijave na email:

ax elektronika