Obštudijske dejavnosti

PLC+ Challenge

Datum objave: 10.04.2019

PLC+ Challenge sestavljata brezplačna strokovna delavnica in regionalno tekmovanje, ki bosta mladim in perspektivnim bodočim inženirjem ponudila podrobnejši vpogled v problematiko, s katero se inženirji srečujejo v industrijski avtomatizaciji, da bi bili čim bolje pripravljeni na delo v realnem okolju. Delavnica nudi možnost teoretične nadgradnje znanja o delu s programljivimi logičnimi krmilniki (PLC) ter izpopolnjevanja tega znanja s pomočjo vodilne PLC programske opreme na praktičnih nalogah, ki bodo odločale o nacionalnih in regionalnih zmagovalcih.

PLC+ Challenge je v tej obliki prvič potekal v letu 2016, že vse od začetka pa ima regionalno razsežnost, saj v njem sodelujeta tudi Hrvaška in Srbija. Glavni cilj delavnice in tekmovanja je, da mladim in perspektivnim bodočim inženirjem omogoči poglobljen vpogled v prakso industrijske avtomatizacije in pridobitev dodatnih znanj, ki jim bodo koristila pri nadaljnji poklicni poti.

Tudi PLC+ Challenge 2019 bo potekal v dveh fazah, pri čemer bodo v prvi fazi dobili nacionalne, v sklepni fazi pa regionalne zmagovalce.

V projektu PLC+ Challenge v Sloveniji sodelujejo Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, podjetje Siemens Slovenija in Slovenska sekcija IEEE – študentska veja Ljubljana.