Dogodki

Predavanje in delavnica: Allan Carrington

datum začetka: 09.11.2018

 

V petek, 9. 11. 2018, ob 9. uri, vas vabimo na Fakulteto za elektrotehniko,

kjer bomo imeli priložnost prisluhniti predavanju

»Putting the Padagogy Wheel to Work«, svetovno znanega eksperta s področja didaktične vpeljave IKT v pedagoški proces.

 

Po predavanju bo izvedena tudi praktična delavnica

»It is all about the pedagogy not the apps«.

 

Zaradi omejenega števila prostih mest je potrebna PRIJAVA na tej povezavi.

Za več informacij o posvetu in delavnici obiščite:

https://nio8.uni-lj.si/putting-padagogy-wheel-to-work.

 

Vljudno vabljeni!

 

Dogodek bo organiziran v okviru 2. posveta projekta »Digitalna UL – z inovativno uporabo IKT do odličnosti« na temo Inovativno poučevanje ob uporabi IKT.

Posvet z delavnico je namenjen visokošolskim učiteljem in sodelavcem vseh članic Univerze v Ljubljani, ki želijo tehnologijo v izobraževanju uporabiti na didaktično ustrezen, učinkovit in inovativen način.

 

Dogodek bo potekal predvidoma do 15. ure.

 

ALLAN CARRINGTON

 

Allan Carrington je avtor t.i. Pedagoškega kolesa (The Padagogy Wheel), ki sistematično prikazuje možnosti didaktične vpeljave IKT v pedagoški proces ob upoštevanju razvoja miselnih procesov pri študentih in je bil v pdf formatu prenesen več kot 250.000-krat v zadnjih 18 mesecih in se trenutno prevaja v 23 različnih jezikov.

 

Je profesor z Univerze v Adelaideu znan po svojih prispevkih na področju učenja in poučevanja ob uporabi IKT. Bil je priznan kot Apple Distinguished Educator, osvojil je dve veliki nagradi za učenje in poučevanje. Leta 2012 je bil nagrajen za izjemne dosežke in doprinose na področju učenja in poučevanja (Office of Learning and Teaching). V času svojega delovanja na Univerzi v Adelaide je bil ključen pri spodbujanju pedagoškega osebja z motivacijo, znanjem, orodji, zaupanjem in dokazi, k preizkušanju drugačnih načinov razmišljanja in pristopov pri poučevanju.

Allan Carrington raziskovalno deluje in je magistriral s področja izobraževanja in interaktivne multimedije. Svoje znanje in ideje predstavlja na izobraževalnem blogu »In Support of Excellence«, ki ima od začetka leta 2014 že več kot 285.000 ogledov. 

Australian Citation for Outstanding Contributions to Student Learning: “For sustained commitment to inspiring, challenging and mentoring academics to teach with activity-centric pedagogies and the latest learning technologies, to enrich the student experience.” (Office of Learning and Teaching (OLT), 2012)