Delavnice

Tekmovanje MacGyver

datum začetka: 16.03.2018
datum konca: 17.03.2018
lokacija: Avla FE
organizator: BEST Ljubljana

 

macgyver2018

BEST Ljubljana že deseto leto zapored organizira lokalno EBEC tekmovanje, bolje poznano pod imenom MacGyver. Na tekmovanju se študenti pomerijo v teoretičnih in praktičnih izzivih iz industrije, ki jih priskrbijo naši partnerji (letos so to Hella Saturnus, Knauf Insulation in Danfoss).

Tekmovanje bo potekalo na Študentskem kampusu 16. in 17. marca 2018. Tekmovanje je razdeljeno na dva dela - Team design (v petek) in Case study (v soboto). Tekmovalci se lahko v skupinah po 4 prijavijo na enega ali drugega, lahko pa kar na oba.

Team design letos pripravlja Hella Saturnus Slovenija in je praktičen izziv, kjer tekmovalci v duhu Angusa MacGyverja iz materialov, ki so jim na voljo, sestavijo delujočo napravo. Za to imajo osem ur časa. Zmagovalci brezplačno potujejo na lokalno tekmovanje EBEC Challenge Central, ki bo 3.5.2018 v Budimpešti, prav tako pa se imajo priložnost vključiti v pripravništvo na Helli Saturnus v Hella Trainee program.

Na Case studyju se tekmovalci pomerijo v reševanju dveh izzivov iz industrije, kjer morajo uporabiti veliko mero znanja in inovativnosti, da rešitev predstavijo na kar se da izvedljiv in privlačen način. Za vsako nalogo imajo štiri ure. Letos nalogi za Case study pripravljata Knauf Insulation Slovenija in Danfoss, nagrada pa je prav tako EBEC Challenge Central, skupaj s praktičnimi nagradami, ki jih pripravijo sponzorji.

Prijavite se lahko do 11. 3. 2018. Predstavitev tekmovanja bo na Fakulteti za elektrotehniko potekela v sredo, 7. 3. 2018, od 9. do 12. ure v avli. Lepo vabljeni na klepet, prigrizek in kavo.   

 
macgyver