Predavanja

Vabljeno predavanje profesorja Ravindre P. Joshija

datum začetka: 10.10.2019

 

V četrtek, 10. oktobra, ob 13:15 bo v predavalnici P2 na Fakulteti za elektrotehniko predaval profesor Ravindra P. Joshi s Tehnične univerze v Teksasu. Profesor Joshi je kot štipendist fundacije Fulbright na študijskem obisku na Univerzi v Ljubljani in dela na področju odzivov celic na izpostavitev električnemu polju. V predavanju z naslovom Načrtovanje izidov in odzivov v biokemiji in medicini z uporabo inženirskih konceptov bo med drugim predstavil nekatere inovativne pristope, ki temeljijo na uporabi preprostih inženirskih konceptov na raznolikih področjih kot so biologija, medicina, sterilizacija, prenos signalov in diagnostika.

Poleg že omenjenih konceptov bo predstavil tudi z njimi povezane kvalitativne ideje, s poudarkom na reprezentativnih primerih z omenjenih področij uporabe. Pri tem bo še posebej podarjena povezava med tehniko in biomedicino. 

ravi

Biografija predavatelja

Ravidra P. Joshi je diplomiral in magistriral na Indian Institute of Technology v Indiji v letih 1983 in 1985, doktoriral pa leta 1988 na Arizona State University v ZDA, vse na področju elektrotehnike. Deluje kot redni profesor na Texas Tech University v ZDA in je avtor več kot 185 člankov v znanstvenih revijah. Njegovo trenutno raziskovalno delovanje vključuje področja modeliranja bioelektričnih pojavov, transporta nabitih delcev, neravnovesnih pojavov v plinih in trdninah, izpostavljenih močnim poljem, ter polprevodniške fizike. Dr. Joshi je bil višji urednik revije IEEE Transactions on Plasma Science ter gostujoči urednik pri petih posebnih številkah revije. Je častni član organizacij IEEE, The Institute of Physics (FInstP) ter Institute of Engineering and Technology (FIET). Trenutno je kot štipendist fundacije Fulbright na študijskem obisku na Univerzi v Ljubljani in dela na področju odzivov celic na izpostavitev električnemu polju.

 

 


datum začetka: 30.11.1999