Predavanja

Radioamatersko izobraževalno srečanje (RIS 2020)

datum začetka: 01.02.2020
ura: 00:00
lokacija: P1, avla
organizator: Zveza radioamaterjev Slovenije

 

Zveza radioamaterjev Slovenije

Vabljeni na radioamatersko izobraževalno srečanje (RIS 2020), ki bo v soboto, 1. februarja 2020, ob 9.00 na Fakulteti za elektrotehniko, Tržaška c. 25, Ljubljana.

Organizator: Zveza radioamaterjev Slovenije.

URNIK.

Kratica RIS pomeni Radioamatersko Izobraževalno Srečanje, na katerem predavatelji predavajo tematike, ki so zanimive za radioamaterje in drugo zainteresirano publiko. Tako bo Iztok S52D predaval o digitalijah v radioamaterstvu in kot običajno ima Iztok vedno veliko zanimivega za povedat o tej temi.

Marko S54AM bo govoril o tem, kako se je (radio)aktiviral – kakšne QRP samogradnje vse je naredil, kakšne izkušnje je imel z njimi in kakšni so njegovi plani za naprej. QRP-jaši in samograditelji boste slišali veliko zanimivega.

Naslednji predavatelj je dr. Iztok Kramberger iz mariborske FERI, ki bo predaval o prvem slovenskem satelitu, ki so ga razvili prav na FERI.

Dragan S55Z bo govoril o napravi, ki preklaplja antene s pomočjo PCja, tematika torej za radioamaterje tekmovalce.

Gabor S57WJ bo govoril o QRQ tekmovanju, kako se naučiti QRQ, hkrati pa bo tudi vodil QRQ Morse runner tekmovanje. Vsekakor zanimivo za CW mojstre pa tudi tiste, ki bi se radi izboljšali v CW.

Matjaz Žibert S59MZ bo govoril o QO-100 satelitu, kako sestaviti relativno poceni opremo za delo preko tega zanimivega satelita. Nekaj S5 radioamaterjev se je že aktiviralo za delo preko tega satelita, zakaj se ne bi tudi vi?

Sanja in Sandi Špindler S57K bosta govorila o radioamaterski postojanki. Pred leti sta govorila o načrtih, pridobivanju dovoljenj itd, zdaj ta postojanka že stoji in služi svojemu namenu. Predavanje bo kor primer dobre prakse dalo obilico praktičnih nasvetov, kako reševati birokratske probleme pri podobnih postavitvah.

Marko Čebokli S57UUU pa bo govoril o SDR vmesniku, ki ga je naredil z FPGA vezji. Zopet ena poslastica za samograditelje.

Vzporedno s predavanji in v odmoru se bo odvijalo QRQ MorseRunner tekmovanje z lepimi praktičnimi nagradami, lahko pa boste prevzeli tudi QSL kartice zase in/ali za svoje klube.

Predvsem pa naj bo srečanje priložnost za prijetno druženje, zato lepo vabljeni!