OpenLab Kranj

OpenLab je inovativno stičišče, s katerim želimo mladim omogočiti dostop do ustvarjalnega okolja, kjer lahko eksperimentirajo, raziskujejo, pridobivajo nova znanja in začnejo razmišljati o svoji karieri in prihodnosti. Okolje spodbuja tvorjenje interdisciplinarnih znanj in razvoj kreativnih ljudi v sodelovanju z globalno uspešnimi podjeti. V sodobno opremljenih prostorih ter neposredni bližini izobraževalnih institucij in mladinskih skupnosti lahko mladi svoj prosti čas izkoristijo za udejstvovanje na inovativnih projektih.

openlab 2016

OpenLab v Kranju deluje že od leta 2009. Ponuja pester program za mlade iz lokalnega okolja, ki jih zanimajo aktualne teme s področja elektrotehnike, multimedije in podjetništva ter prispeva k njihovi prepoznavnosti.
Interaktivni dan Gimnazije Kranj, Teden mladih Kluba študentov Kranj in TEDxKranj so le nekateri projekti, s katerimi se v OpenLabu ob pomoči mladih mentorjev lahko srečaš tudi ti! 

Te zanima več? Obišči nas na openlab.si, piši nam na info@openlab.si, ali pa se oglasi kar pri nas, v 3. nadstropju rumene stavbe na Koroški cesti 19 v Kranju.

 

Tedenske delavnice:

 

Pametni prostor

Vsak ponedeljek ob 17.00

openlab delavnicaTe zanimajo pametni domovi? Želiš pobližje spoznati Internet stvari - IOT? Želiš svoj dom opremiti s senzorji gibanja, kakovosti zraka in hrupa ali pa morda kar s portalom za upravljanje doma? Na OpenLabovi delavnici Pametni prostor povezujemo senzorje s komunikacijskimi napravami, naprave pa med sabo in v splet ter tako delamo prostor OpenLaba še bolj pameten.

 

Spletne in mobilne aplikacije

Vsako sredo ob 16.30

openlabSe ob pogledu na super aplikacijo najprej vprašaš, kako je narejena? Si želiš izdelovati spletne in mobilne aplikacije? Si želiš tudi ti spremeniti svet, kot ga je pred časom igra Pokemon Go? Pridruži se nam v OpenLabu na delavnici Spletne in mobilne aplikacije, kjer bomo skupaj spoznali svet spletnih in mobilnih aplikacij. 

 

Multimedija in video produkcija

Vsak petek ob 17.00

openlabRad snemaš in fotografiraš in bi se rad naučil še več o tem? Te zanima, kako potekajo snemanja v živo? Se želiš naučiti video montaže? V OpenLabu vsak petek na delavnicah multimedije in video produkcije počnemo prav to. Snemamo igrane videe, se izpopolnjujemo v fotografiji, spoznavamo televizijsko in filmsko režijo, se učimo video montaže in še in še. 

Vsako leto v septembru organiziramo tudi festival OpenWeek - festival ustvarjalnosti in inovativnosti mladih. Na dogodku prikažemo rezultate delavnic in projektov ter poskušamo mlade pritegniti v naše inovativno okolje in jih navdušiti za raziskovanje ter inovativno ustvarjanje na področju sodobnih tehnologij.