Trader

gen-i 1

Iščete karierno priložnost v trgovanju z energenti?

Imate ambicije, da trgovanje postane vaš vsakodnevni delovni izziv in hkrati strast? Želite spoznati zakonitosti trgovanja z energenti in s tem specializirati vaša dosedanja znanja na področju trgovanja? Vašo kariero želite razvijati v mednarodnem in dinamičnem okolju kot član prodornega kolektiva, ki presega ambiciozno zastavljene trgovalne cilje? Verjamete, da je pot do uspeha prežeta z vztrajnim delom, a obenem polna osebnega in ekipnega zadovoljstva, kar vas motivira in spodbuja k uresničitvi vaše izjemnosti?

Pridružite se ekipi, ki premika meje trgovanja v evropskem energetskem prostoru!

Skupina GEN-I se uvršča med najbolj inovativne in hitro rastoče akterje na evropskem energetskem trgu. Prisotnost na številnih mednarodnih trgih z električno energijo in zemeljskim plinom omogoča premišljene, a pravočasne odzive na spremembe na lokalnih trgih. Sodelovanje s številnimi  aktivnimi partnerji na področju trgovanja nam zagotavlja raznolike možnosti poslovanja na veleprodajnih trgih električne energije in zemeljskega plina. Energijo dobavljamo vsem segmentom končnih kupcev, z novo storitvijo GEN-I Sonce pa gospodinjstvom in malim podjetnikom omogočamo tudi izgradnjo mikro sončne elektrarne na ključ. Pridružite se strokovni in samoiniciativni ekipi sodelavcev v stimulativnem okolju, kjer vam nudimo izobraževanje, strokovni in osebni razvoj. 

 

Vaši izzivi:

 • izvajanje trgovanja na evropskih trgih z električno energijo (OTC - bilateralno trgovanje, trgovanje na mednarodnih borzah in platformah organiziranega trgovanja z električno energijo in finančnih instrumentov) v skladu z mednarodnimi 7-dnevnimi standardi trgovanja,
 • izvajanje obstoječih trgovalnih strategij,
 • priprava analiz in novih trgovalnih strategij,
 • sklepanje kratkoročnih in dolgoročnih transakcij za optimizacijo in upravljanje portfeljev skupine in usklajevanje portfeljskih potreb po električni energiji s trgovskimi partnerji, odgovornimi za proizvodne vire in končnimi odjemalci znotraj bilančnih skupin GEN-I.

 

Naša pričakovanja:

 • vsaj VI. raven izobrazbe ekonomske, tehnične ali naravoslovne smeri (s poudarkom na študiju elektrotehnike, matematike, fizike), 
 • željo po trgovanju in občutek za poslovno razmišljanje,
 • zaželeno poznavanje značilnosti borznega trgovanja, ali upravljanja premoženja na finančnih trgih,
 • razvite logično-analitične sposobnosti,
 • komunikativnost, proaktivnost, odločnost, vztrajnost, pogajalske sposobnosti ter ekipni duh,
 • visoko stopnjo osredotočenosti na delovne naloge in usmerjenosti k uresničevanju skupnih ciljev,
 • aktivno znanje angleškega jezika, znanje jezikov s področja jugovzhodne Evrope je zaželeno.

 

Ponujamo vam možnost pridobitve trgovalnih certifikatov mednarodnih borz ter izobraževanja in usposabljanja s ciljem vašega kariernega razvoja v specializiranega trgovca na področju trgovanja z energenti. Priložnost za sodelovanje nudimo iskalcem redne zaposlitve, kot tudi študentom zaključnih letnikov, ki iščejo izjemno delovno izkušnjo na področju trgovanja z električno energijo.

Vašo predstavitev z življenjepisom pošljite na elektronski naslov , s pripisom »Trader (m/ž)« do vključno 18. 06. 2018.