Kje smo

Z letalom

Ljubljana je glavno mesto Slovenije. Ima lastno letališče Brnik, ki je približno 20 km severozahodno od središča Ljubljanje in ima dobre povezave z ostalimi evropskimi letališči (Zürich, Frankfurt, Rim, Pariz, London). Poleg tega so v bližini Ljubljane tudi druga letališča (Trst-Ronchi, Zagreb, Celovec). V slednjem primeru je najboljša povezava z Ljubljano vlak ali avtobus. Ljubljana ima dobre železniške in cestne povezave. Avtobusna in železniška postaja sta v bližini središča mesta (5 minut hoje).

Druge povezave

Ljubljana ima dobre cestne in železniške povezave. Avtobusna in železniška postaja sta v bližini središča mesta (5 minut hoje). Najbližja proga mestnega avtobusa je proga številka 6 (smer Dolgi most).

Lega

Slika 1: Fakulteta je označena rdeče. Fakulteta za elektrotehniko je v jugozahodnem delu Ljubljane, 2km od avtoceste proti Trstu. V bližini so tudi druge tehniške fakultete in raziskovalne ustanove. Od centra mesta do fakulteta je 15-20 minut hoje (glej zemljevid mesta). Od železniške oziroma avtobusne postaje je najbolje iti po Trgu osvobodilne fronte priti zahodu do križišča s Slovensko cesto. Na križišču zavijte levo. Po 100m boste prišli na postajo mestnega avtobusa Bavarski dvor. Na desni strani (zahodna stran Slovenske ceste) vstopite na avtobus številka 6 (smer Dolgi most), ki vas bo pripeljal naravnost pred Fakulteto za elektrotehniko. Vožnjo je potrebno plačati s kartico Urbana. Fakulteta za elektrotehniko je 5. postaja po Bavarskem dvoru. Slika 2: Podrobnejši zemljevidČe v Ljubljano pridete iz severozahoda (Kranj), vstopite na avtobus številka 1 (smer Mestni log), ki ustavi na vsaki postaji ob Celovški cesti. Tudi ta avtobus vas bo pripeljal naravnost pred fakulteto.

Na zemljevidu...