Vabilo na predstavitev Marie S. Curie IF »Masterclass« programa Univerze v Ljubljani

Datum objave: 13.01.2017

Spoštovani!

MSCA IF razpis programa Obzorje 2020 je namenjen štipendiranju izkušenih tujih raziskovalcev (podrobnejša predstavitev spodaj). Za povečanje števila in izboljšanje kvalitete prijav je  Univerzitetna služba za evropske projekte že v letu 2016 organizirala interni Marie S. Curie IF »Masterclass« program Univerze v Ljubljani. Lanskoletni pozitivni odziv na dogodek in vse aktivnosti v okviru tega programa ter višje število prijav projektnih predlogov nas je spodbudilo, da nadaljujemo s programom tudi letu 2017.

Če ste kot odličen raziskovalec/pedagog zainteresirani za vključitev v interni program Marie S. Curie IF »Masterclass« UL in bi želeli preko razpisa programa Obzorje 2020 Marie Sklodowska Curie Individual Fellowships pridobiti odličnega izkušenega ali postdoktorskega raziskovalca, ki bi raziskoval pod vašim mentorstvom, vas vabimo na

 

predstavitev internega MSCA IF Masterclass programa UL, ki bo v sredo, 18.1.2017 ob 13.00 uri v Dvorani Ivana Hribarja na rektoratu UL.

 

Na predstavitev vljudno vabimo tudi vse profesorje, ki so se že v letu 2016 udeležili MSCA IF Masterclassa in imajo namen ponovno prijavljati projekt, ter podporne osebe, ki bi pomagale pri prijavi projekta, gostovanju tujega raziskovalca, itd.

 

Vašo udeležbo potrdite preko e-obrazca.

Predstavili vam bomo koncept in potek celotnega internega programa in delavnice, vas seznanili z vrstami štipendij v okviru MSCA IF, s pogoji upravičenosti sodelovanja, vašo vlogo v programu in aktivnostmi kandidata, s finančnim in časovnim planom ter z našimi organizacijskimi aktivnostmi pri pripravi delavnice. Z nami bo tudi profesor, ki bo predstavil svojo izkušnjo z udeležbo na lanskoletnem dogodku.

Glavni cilj »Masterclass-a« je priprava čim boljših in konkurenčnih projektnih predlogov. Program med drugim vključuje 2-3 dnevni obisk kandidatov na naši univerzi /fakulteti konec maja ali v začetku junija, saj izkušnje iz tujine kažejo, da je prijava bolj uspešna, če raziskovalec pozna potencial gostitelja (UL) oziroma mentorja in njegovega raziskovalnega okolja ter raziskovalne skupine. Več o lanskoletnem dogodku najdete tukaj.

 

Hvala.

 

Lep pozdrav,

Prof. dr. Martin Čopič, prorektor