Datum objave: 03.04.2017

Spoštovane potencialne prijaviteljice in potencialni prijavitelji na razpis ERC Starting & Consolidator Grants 2018

 

Ste ambiciozna raziskovalec ali raziskovalka?

Ste na karierni stopnji 2 do 12 let po doktoratu?

Imate obetaven življenjepis in ambiciozno raziskovalno idejo iz kateregakoli področja znanosti, naravoslovja in tehnike, znanosti o življenju ali družboslovja in humanistike?

Potrebujete finančno podporo, da bi vzpostavili ali razširili svojo raziskovalno skupino?

 

Tako kot lansko leto, bomo tudi letos s pripravami na razpis ERC Starting Grant 2018 (2-7 let po doktoratu) in ERC Consolidator Grant 2018 (7-12 let po doktoratu) začeli meseca aprila. Lanske izkušnje so pokazale, da je ob podpori, ki vam jo nudimo ves čas priprave projekta (pomoč pri pisanju, svetovanje, lektoriranje, grafično oblikovanje, revizijo projekta, izobraževanja itd.) 6 mesecev dovolj časa za pripravo odličnega projekta. Načrtovan prijavni rok za StG je OKTOBER 2017 oziroma FEBRUAR 2018 za CoG.

 

Obenem svetujemo vsem, ki še niste presegli meje 7 let po pridobitvi doktorata, vendar pa v naslednjem letu ne boste več upravičeni »starterji«, da nujno prijavite svoj ERC Starting projekt, saj lahko v primeru delnega uspeha pridobite zajetna sredstva iz ERC komplementarne sheme ARRS-ja. Isto velja za CoG.

 

PODPORA PRI PISANJU ERC PROJEKTA

Tudi letos bomo organizirali cikel delavnic in seminarjev, kjer vam bodo tuji uspešni prijavitelji, evalvatorji in drugi strokovnjaki predstavljali, kako napisati dobro prijavo ERC projekta. Na prvem srečanju bomo predstavili novosti in specifike programa 2018, kriterije evalvacije, pogoje, gostili dvakrat uspešnega prijavitelja ter se seznanili s pripravo ERC projektne zasnove.  Vabimo vse kandidate in kandidatke, ki načrtujete prijavo na razpis 2018 ali 2019, da se sestanka udeležite, in sicer v torek, 4.4.2017 od 15. do 17. ure v Zbornični dvorani UL. Dogodek bo potekal delno v slovenskem in delno v angleškem jeziku. Program delavnice v prilogi.

 

OBVEZNA PRIJAVA NA DELAVNICO TUKAJ.

 

 

ERC Starting Grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko začenjajo svojo samostojno raziskovalno skupino ali program (2 do 7 let po doktoratu – pred 1.1.2018). Od njih se pričakuje vsaj ena pomembna samostojna znanstvena objava brez sodelovanja doktorskega mentorja. Prijavitelji morajo izkazati prelomnost, ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje.  Zgornja finančna in časovna meja projekta je 1,5 mio EUR + 500.000 za nakup opreme ali druge izredne stroške za obdobje do 5 let.

 

ERC Consolidator Grant je namenjen podpori odličnim raziskovalcem na karierni stopnji, ko želijo utrditi pred kratkim ustanovljeno ali začeti novo samostojno raziskovalno skupino ali program (7 do 12 let po doktoratu – pred 1.1.2018). Od njih se pričakuje več pomembnih samostojnih znanstvenih objav brez sodelovanja doktorskega mentorja. Prijavitelji morajo izkazati prelomnost, ambicioznost in izvedljivost svoje znanstvene ideje.  Zgornja finančna in časovna meja projekta je 2 mio EUR + 750.000 za nakup opreme ali druge izredne stroške za obdobje do 5 let.

 

 

POMEMBNO! V primeru, da boste povabljeni v 2. krog ocenjevanja + intervju (v 1. krogu se ocenjuje samo B1 del prijave in CV, samo 5 strani!), boste upravičeni do naslednjih sredstev, tudi če bo vaš projekt neuspešen:

 

ERC Starting Grant

Pozitivno ocenjen v 1. Krogu (vabljen na intervju in ocena B v drugem krogu - neuspešen)

do 37,5 % oz. do 100.000 EUR na leto (do 2 leti) 

 

Pozitivno ocenjen v 2. Krogu (ocena A v drugem – pozitivno ocenjen vendar ne financiran)

do 50 % oz. do 150.000 EUR na leto (do 2 leti) 

ERC Consolidator Grant

Pozitivno ocenjen v 1. Krogu (vabljen na intervju in ocena B v drugem krogu - neuspešen) 

do 37,5 % oz. do 100.000 EUR na leto  (do 3 leta) 

 

Pozitivno ocenjen v 2. Krogu (ocena A v drugem – pozitivno ocenjen vendar ne financiran)

do 50 % oz. do 150.000 EUR na leto (do 3 leta)

 

Več o komplementarni shemi na https://www.arrs.gov.si/sl/medn/shema/razpisi/16/poziv-erc-16.asp

 

 

Spodaj vam pripenjamo še povezave na koristne dokumente in informacije za lanski razpis, kajti razpis ERC 2018 še ni bil objavljen:

 

 

 

Več informacij o interni podpori in dogodkih UL dobite na intranetni strani: http://intranet.uni-lj.si/evropski_projekti/erc.aspx

 

Lep pozdrav in na snidenje 4.4.2017.

 

Univerza v Ljubljani

Tjaša Nabergoj
Samostojna svetovalka na univerzi VII/2 (I) / Senior Advisor
Univerzitetna služba za evropske projekte / University Office for European Projects
Univerza v Ljubljani / University of Ljubljana
Kongresni trg 12, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
T.: +386 1 2418 666
Tjasa.Nabergoj@uni-lj.si, www.uni-lj.si