1. stopnja

Dnevi industrijske robotike 2019

26.03.2019

Študentje Fakultete za elektrotehniko vsako leto organizirajo Dneve industrijske robotike, ki bodo potekali tudi v letu 2019. Dogodek je za udeležence brezplačen in namenjen tako študentom kot tudi širši javnosti.

Namen dogodka je, da s pomočjo zanimivih in inovativnih robotskih aplikacij študentom in širši javnosti približa industrijo. Letos bo potekal od 1. do 5. aprila, že pred prireditvijo pa bo potekalo tudi tekmovanje Robotchallenge.

DIR ima letos nekoliko spremenjen urnik. Predavanja strokovnjakov iz industrije in raziskovalnih področij bodo razporejena od ponedeljka do četrtka, med 13. in 14. uro.

Prav tako si lahko od torka do četrtka v avli ogledate letošnje aplikacije – kogar aplikacija še bolj zanima in bi rad delal z roboti, naj se prijavi.

  • Tudi tokrat bo prijava na posamezno delavnico in posamezen termin možna preko internetne aplikacije na strani http://dnevirobotike.si/.
  • Tako si bo lahko vsak udeleženec izbral tisto aplikacijo, ki ga zanima in uro, ki mu ustreza. S tem bomo poskrbeli, da bo prav vsak udeleženec lahko kvalitetno izkoristil svoj čas.
  • Delavnica pa ni zgolj ogled laboratorija in prikaz delovanja robotov, na njej ima vsak posameznik možnost upravljanja robota in sestavljanja različnih programov, ki bodo na koncu sestavljeni v celoto izpolnjevali zadano nalogo posamezne aplikacije.

Petek je namenjen strokovni ekskurziji, kjer si ogledamo uporabo robotike in avtomatiziranih sistemov v praksi.

dir 2019

KAJ JE ROBOTCHALLENGE?

RobotChallange je tekmovanje v načrtovanju robotskih celic. Delo poteka znotraj simulacijskega programa RobotStudio.

Sestavljeno je iz dveh uvodnih predavanj (četrtek, 21. marca in petek 22. marca) in tekmovalnega dela.

  • Na uvodnih predavanjih udeležencem predstavimo osnovne funkcionalnosti okolja RobotStudio in skupaj rešimo par primerov.
  • Na koncu zastavimo problem, ki je sestavljen iz treh nalog s stopnjujočo težavnostjo. V naslednjih sedmih dneh jih skušajo tekmovalci samostojno rešiti.

Rok za oddajo rešitev nalog bo v soboto 30. marca. V ponedeljek, 1. aprila, bo po predavanjih potekala razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad. Najboljše ekipe bodo predstavile svoje rešitve in potek dela.

Več o pogojih sodelovanja in poteku tekmovanja najdete na http://www.dnevirobotike.si/.