Novice

Sodelovanje v mednarodni raziskavi

Datum objave: 09.05.2019

evroštudent

Vabilo za sodelovanje v mednarodni raziskavi EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov in študentk v Evropi (rok 15. 6. 2019)

Spoštovana študentka, spoštovani študent,

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pristopilo k raziskavi EVROŠTUDENT VII, s katero želi ugotoviti, s kakšnimi študijskimi in življenjskimi pogoji se srečujejo študenti in študentke v evropskih državah.

EVROŠTUDENT VII je znanstvena mednarodna raziskava o socialnih in ekonomskih razmerah študentov in študentk, ki jo za Slovenijo izvaja Pedagoški inštitut. Študente in študentke sprašujemo o njihovem študiju in življenjskih pogojih, na primer vstopu v visoko šolstvo, značilnostih in časovni razporeditvi študija, delu ob študiju, sredstvih, stroških in stanovanjskih razmerah, mobilnosti ter počutju.

Ker je vaše mnenje pomembno in lahko prispeva k izboljšanju socialnega in ekonomskega položaja študentov ter kakovosti visokošolskega študija v Sloveniji, vas vabimo, da v obdobju od 25. aprila 2019 do 15. junija 2019 namenite približno 30 minut vašega časa in izpolnite vprašalnik na povezavi.

Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo.

 

Raziskovalna skupina Pedagoškega inštituta v Ljubljani.