Novice

Navodila študentom za zagotavljanje varnostnih ukrepov in izvajanje pisnih izpitov

Datum objave: 25.05.2020

fe LOGO POKONČNI

Navodila študentom za zagotavljanje varnostnih ukrepov v času koronavirusa (SARS-CoV-2) ob prihodu na UL Fakulteto za elektrotehniko od dne 18. 5. 2020 dalje

  • prihod na fakulteto je mogoč za udeležbo na obveznih laboratorijskih vaj, izpitih ter za obisk knjižnice (navodila za dostop do knjižnice). Za nujni obisk študentske pisarne se predhodno najavite na studij@fe.uni-lj.si.
  • obvezno je nošenje zaščitne maske in razkuževanje rok. Zaščitne maske za enkratno uporabo je treba po končani uporabi odložiti v posebno označeno posodo pri izhodu iz fakultete;
  • potrebno je upoštevanje navodil za higieno kašlja, umivanje rok in zračenje prostorov, dostopnih na spletni strani UL FE (NIJZ);
  • v vseh prostorih se upošteva varnostna razdalja 1,5 do 2 m (tudi hoja po hodniku, stopnišču, skupnih prostorih, sanitarijah);
  • upoštevajte prerazporeditev miz in stolov z upoštevanjem varnostne razdalje, ki omogoča, da študenti ne sedijo nasproti drug drugemu;
  • zadrževanje večjega števila oseb v prostorih fakultete ter zbiranje študentov v skupinah ni dovoljeno, omejujejo se osebni stiki;
  • v primeru akutne okužbe dihal (npr. nahoda, bolečin v žrelu, kašlja, slabega počutja, oteženega dihanja, z vročino ali brez) ostanite doma in obvestite svojega osebnega zdravnika, pri katerem boste dobil vsa navodila. Obvestite nosilca vaj ali nosilca predmeta in ostanite doma tudi, če zboli kdo od vaših družinskih članov za boleznijo covid-19 ali ima potrjeno asimptomatsko okužbo ali če je bil v tesnem stiku z okuženo oz. obolelo osebo (visoko rizični kontakt).

Koordinacijska skupina UL FE

Navodila o izvajanju pisnih izpitov

 

Sklep rektorja 14. 5. 2020 o sproščanju ukrepov z dne 14. 5. 2020 med drugim dovoljuje tudi izvedbo izpitov s fizično prisotnostjo študentov na fakulteti. Pri izvedbi pisnega izpita na fakulteti je treba upoštevati varnostne ukrepe v skladu z dokumentoma Sklep rektorja 15. 4. 2020 in Varnostni ukrepi za zagotavljanje kontinuiranega dela UL FE v času koronavirusa (SARS-CoV-2). Bistvo varnostnih ukrepov je zagotavljanje fizične distance, umivanje ali razkuževanje rok, razkuževanje površin in opreme, prezračevanje in uporaba zaščitne opreme.

Pisni izpiti bodo izvajani v manjših skupinah, saj so kapacitete predavalnic zaradi zagotavljanja varne fizične distance manjše. V skladu z Odlokom o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 69/20) je število prisotnih oseb v prostoru omejeno na 50, pod pogojem, da je mogoče zagotoviti fizično distanco 1,5 m. Sedeži za študente v predavalnicah so označeni z nalepkami.

Vstop na fakulteto bo še naprej možen samo s službeno kartico zaposlenih, zato bo režim vstopa študentov enak kot pri izvajanju laboratorijskih vaj. Izvajalec pisnega izpita prevzame študente pri glavnem vhodu 10 minut pred pričetkom izpita. Dostop na fakulteto je dovoljen izključno tistim, ki ne kažejo znakov okužbe. Izvajalec izpita pri vhodu nadzoruje izvajanje varnostnih ukrepov (razkuževanje rok, uporabo zaščitnih mask ...) ter študente ob upoštevanju protokola gibanja po stavbi (ustrezna fizična distanca) pospremi v predavalnico, kjer se kandidati usedejo samo na označena mesta. Evidenco prisotnosti vodi izvajalec pisnega izpita. V primeru vstopanja večjega števila skupin študentov na fakulteto ob istem terminu morajo izvajalci poskrbeti za ustrezno razporeditev z ustrezno razdaljo skupin v avli ali pred fakulteto.

Vstop na fakulteto je možen samo z uporabo zaščitne maske. Študentje svojo zaščitno masko prinesete s seboj, imate pa tudi možnost uporabe zaščitne maske, izdelane na UL FE.  Uporaba zaščitne maske med pisanjem izpita za študente ni potrebna, razen, če se obrne z vprašanjem na nadzornika.

Preverjanje znanja bo trajalo okvirno 1 uro. Po zaključku preverjanja je potrebno predavalnico očistiti  in prezračiti, zato so preverjanja znanja v isti predavalnici lahko le na vsako drugo uro.

Izvajalec pisne izpite razdeli na mize k označenim sedežem, še preden gre iskat študente pred stavbo. Po preverjanju prisotnosti izvajalec začne izpit. Študenti obrnejo izpitne pole in pričnejo s pisanjem. Pisala morajo zagotovit študenti. Ko študenti končajo s pisanjem, posamično prinesejo izpitno polo in jo odložijo v škatlo, ki jo je pripravil izvajalec.

Po zaključku izpita študentje zapustijo fakulteto. Zadrževanje študentov v ostalih prostorih fakultete ni dovoljeno. Izjema je vrt fakultete, fakultetna restavracija in uporaba sanitarij.

Protokol bomo prilagajali glede na razmere, o čemer vas bomo sproti obveščali.

Zahvaljujemo se vam za upoštevanje osnovnih navodil za preprečevanje okužbe. Samo z upoštevanjem navodil bomo skupaj pripomogli k preprečitvi širjenja okužbe s koronavirusom.

Varnostni ukrepi za zagotavljanje kontinuiranega dela UL FE  ob postopnem sproščanju omejevalnih ukrepov RS.