Novice

Spletna konferenca Biti mlad sto let

Datum objave: 04.06.2020

Biti 100 let mlad

Sodelujoči na projektu Raziskovanje problema starizma in poslovnih priložnosti pri novih medicinskih tehnologijah, ki izboljšujejo zdravje in dolgoživost starejših ljudi, sofinanciranim preko Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije, v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Celico d. o. o. in Društvom za vitalno podaljševanje življenja Slovenija, organizirajo spletno konferenco Biti mlad sto let. Konferenco, ki bo potekala 11. in 12. junija 2020, koordinira Center za pedagoško izobraževanje Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Skorajšnja prihodnost obeta dolgoživostne tehnologije, ki bi lahko znatno pripomogle k vitalnosti v visoki starosti. Biološko staranje povezujemo z onemoglostjo in boleznijo, z ekonomskega in socialnega vidika pa se kaže kot akuten izziv sodobne družbe.

Prihod biomedicinskih tehnologij, ki pozitivno vplivajo na zdravje in dolgoživost starejših ljudi, lahko spremeni poglede na življenje v prihodnosti, demografska dejstva, zdravje in postavi nova etična vprašanja. Na konferenci se želijo s poglobljenimi razpravami osredotočiti na prepoznavanje zdravstvenih, naravoslovnih, socialnih in etičnih vidikov, ki bodo izoblikovali družbo prihodnosti ter njenega človeka.

Registracija in program za udeležence.

Povezava do FB-dogodka.