Novice

Konferenca GoingGlobal

Datum objave: 15.06.2020

British Council

British Council vsako leto organizira konferenco o prihodnosti visokošolskega izobraževanja z naslovom Going Global. Zaradi epidemije se je letošnja preselila na splet, kjer bodo do konca junija potekale brezplačne razprave. Za več informacij, program in prijavo obiščite #GoingGlobal2020: Social Distancing Edition. Po dogodku bodo na spletu na voljo tudi posnetki.
Dogodki:

10. junija: Kako lahko univerze zagotovijo kakovostno poučevanje po spletu? (posnetek)
11. junija: Kako bo videti visokošolsko izobraževanje po letu 2020? (posnetek)
17. junija Kakšna je prihodnost transnacionalnega izobraževanja?
18. junija Kakšna naj bo reforma izobraževanja, da bo se odzvala na zaposlovanje v spreminjajočem se svetu?
23. junija Ali bo mednarodno izobraževanja v svetu po pandemiji stopilo v novo obdobje?

Vabljeni, da se udeležite dogodkov in prispevate k razpravi ter razširite vest med zainteresiranimi udeleženci.

Začeli so se izvajati izpiti IELTS, najbolj priljubljeni izpiti iz angleščine na svetu, ki se med drugim uporabljajo tudi kot dokazilo o znanju angleščine za študij na univerzah po vsem svetu, saj je akademski modul posebej prilagojen preverjanju spretnosti, ki jih študentje potrebujejo pri študiju. Izpit IELTS se lahko opravlja na računalniku ali v tiskani različici. Zaradi odpovedi smo razpisali več rokov, od katerih se je trenutno mogoče prijavit na rok 2. julija (tiskana različica) in 7. julija (na računalniku). V tem času se lahko brezplačno pripravljate na spletu: vsak teden do konca junija sta na voljo na spletna seminarja o posamezni temi, poleg tega pa lahko zainteresirani opravijo poskusni test in podobno. Več informacij o vseh tečajih in prijava.

Pripravljen je tudi niz spletnih seminarjev Education Exchanges, na katerih strokovnjaki in predstavniki različnih držav razpravljajo o izkušnjah s poučevanjem na daljavo. Posnetki minulih dogodkov so na voljo na spletni strani.