Novice

Nagrada na mednarodnem tekmovanju mladih raziskovalcev in inovatorjev “Step into the future” v Moskvi

Datum objave: 23.04.2021

Slovenska delegacija pod vodstvom Marka Jerana iz Laboratorija za fiziko Fakultete za elektrotehniko in Laboratorija za klinično biofiziko Zdravstevene fakultete Univerze v Ljubljani, se je na povabilo “Bauman Moscow State Technical University” in “Russian Youth Engineering Society”, udeležila ljubilejnega 30 mednarodnega srečanja “Step into the future”.

"Step into the future" je vplivno gibanje mladine, akademikov, raziskovalcev, strokovnjakov in učiteljev, ki želijo skupaj razvijati inovativno prihodnost svoje države. Program trenutno vključuje več kot 150 tisoč mladih, ki ustvarjajo na področju znanosti. Letošnje tekmovanje je gostilo izjemne raziskovalce in inovatorje iz celega sveta in Rusije. V veliki konkurenci izjemnih projektov in inovacij, je v kategoriji Natural sciences, mladi raziskovalec Luka Irenej Pečan za raziskovalno delo “Quantitative Determination of Biologically Active Compounds in Industrial Hemp (Cannabis sativa subsp. sativa L.) and its Microbiological Quality“ osvojil 3. nagrado in požel navdušenje mednarodnega sodniškega odbora.

Aktivno delo na projektu je začel opravljati pred tremi leti pod mentorstvom Marka Jerana (Fakulteta za elektrotehniko in Zdravstvena fakulteta, UL) in so-mentorstvom dr. Romana Štuklja (Zdravstvena fakulteta, UL) in prof. dr. Karmen Godič Torkar (Zdravstvena fakulteta, UL). Luka Irenej je svoje delo zaključil z letošnjim letom, sedaj pa je dodiplomski študent Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani.


Luka Pecan