Delavnice

RobotChallenge 2018

datum začetka: 29.03.2018
datum konca: 30.03.2018
ura: 17:00
lokacija: Diplomska soba
organizator: Robolab

 

RobotChallenge

V četrtek, 29. marca, in petek, 30. marca, bo v mali diplomski sobi na Fakulteti za elektrotehniko potekala predstavitev tekmovanja RobotChallenge z uvodom v programski paket RobotStudio. Tekmovanje bo tudi letos potekalo pred Dnevi industrijske robotike, ki ga vsako leto organizirajo študentje Fakultete za elektrotehniko v Ljubljani.

RobotChallenge je tekmovanje v načrtovanju robotskih celic in poteka znotraj simulacijskega programa RobotStudio. Sestavljeno je iz dveh uvodnih predavanj in tekmovalnega dela. Na uvodnih predavanjih udeležencem predstavimo osnovne funkcionalnosti okolja RobotStudio in skupaj rešimo par primerov. Na koncu zastavimo problem, ki je sestavljen iz treh nalog s stopnjujočo se težavnostjo. V naslednjih sedmih dneh jih skušajo tekmovalci samostojno rešiti.

Rok za oddajo rešitev nalog bo v soboto, 7. aprila. V ponedeljek, 9. aprila, po predavanjih DIR2018, pa bo potekala razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad. Najboljše ekipe bodo predstavile svoje rešitve in potek dela. 

Tekmovanja Robot Challenge se lahko udeleži vsak študent, saj predznanje ni potrebno. Vse, kar potrebujete, boste izvedeli na uvodnem predavanju. V tekmovanju sodeluje deset ekip (v kolikor bo prijavljenih več, imajo prednost tiste, ki so se prej prijavile), sestavljenih iz dveh tekmovalcev.

Prijave