Delavnice

Regionalni finale študentskega projekta PLC+ Challenge 2018

datum začetka: 02.06.2018
ura: 09:00

 

plc2018_1

Slovenska sekcija IEEE – študentska veja Ljubljana, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in družba Siemens d.o.o. smo slovenski partnerji tretjega regionalnega projekta PLC+ Challenge 2018, s katerim si skupaj s partnerji na Hrvaškem in v Srbiji prizadevamo perspektivne bodoče inženirje čim bolje pripraviti na delo v realnem okolju, jim ponuditi nova znanja in jih tako narediti konkurenčnejše na trgu dela. 

V preteklih mesecih je tako v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji potekala vrsta predavanj in drugih dogodkov v povezavi z delom s programirljivimi logičnimi krmilniki (PLC), študentje so reševali praktično tekmovalno nalogo, nacionalne komisije pa so izbrale tri najboljše ekipe za regionalne finale, ki je tik pred vrati.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite na regionalnem finalu študentskega projekta PLC+ Challenge 2018, v katerem bodo svoje znanje in inovativnost pomerili najboljši bodoči inženirji iz Slovenije, Srbije in s Hrvaške. Izziv na regionalni ravni je nadgradnja nacionalnega izziva, v katerem so morale tekmovalne ekipe avtomatizirati poenostavljen šaržni reaktor, kakršen se uporablja v kemični, farmacevtski in prehrambeni industriji. Poskrbeti je bilo treba za ustrezno koračno izvedbo procesa in za natančno regulacijo temperature ob čim manjši porabi energije.

Slovesna otvoritev regionalnega finala projekta PLC+ Challenge 2018 bo v soboto, 2. junija 2018, ob 9. uri v predavalnici P1 Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (Tržaška cesta 25, Ljubljana). Nato bodo študentje svoje rešitve predstavili mednarodni strokovni komisiji, ob 15. uri pa bo v predavalnici P1 potekala še slovesna razglasitev najboljših.


datum začetka: 30.11.1999