Delavnice

5. srečanje Cisco akademij

datum začetka: 20.11.2018

 

Peto srečanje Cisco akademij bo v torek, 20.11.2018, na UL FE v Ljubljani. Program sestavljajo 4 delavnice, ki so kot zaključene enote izvzete iz naših tečajev. Tako bomo predstavili novejše Cisco tečaje, ki so v zadnjem času zelo dobro sprejeti s strani uporabnikov ter predvsem način, kako jih izvajamo. Srečanje bo zaključil Urban Jurca iz podjetja Bitstamp s predavanjem “But do we need a blockchain?”. 

Program srečanja:

  • 8:15–8:30: Jutranja kava in zbiranje udeležencev
  • 8:30–8:45: Razdelitev v skupine
  • 8:45–11:30: Delavnice: Arduino začetna delavnica Uvodno spoznavanje IoT platforme Arduino na kateri boste spoznali osnove senzorske komunikacije, osnove programskega jezika C ter uporabo oblačnih IoT storitev za analizo senzorskih podatkov. Raspberry Pi Uvodno spoznavanje z Raspberry Pi na katerem se boste spoznali z Linux operacijskim sistemom, osnovami programskega jezika Python ter z uporabo spletne platforme Ubidots analizirali senzorske podatke. Python S Pythonom bomo izdelali zabavno računalniško igrico ter se ob tem naučili osnovnih gradnikov in sintakse v svetu trenutno najbolj priljubljenega programskega jezika. Izdelaj svoj solarni powerbank Udeleženci si bodo iz delov, ki jih bomo predhodno pripravili, sestavili polnilec za telefon, ki bo deloval na sončne celice.
  • 11:30–12:00 Malica 12:15–13:15 But do we need a blockchain? (Urban Jurca, Bitstamp) Sprehodili se bomo po osnovah blockchain-a, kako na prihodnost tehnologije gledamo na borzi Bitstamp ter kako na tehnologijo gledajo druga podjetja. Dotaknili se bomo sistemskih znanj, ki so v današnjem tehnološkem svetu izredno pomembna ter pot do njih.