Dogodki

Mednarodni dan svetlobe

datum začetka: 16.05.2019
lokacija: Fakulteta za elektrotehniko
organizator: Fakulteta za elektrotehniko, Slovensko društvo za razsvetljavo, Slovensko združenje za fotomedicino in fotobiologijo

 

Mednarodni dan svetlobe

Mednarodni dan svetlobe bomo obeležili tudi na Fakulteti za elektrotehniko

Mednarodni dan svetlobe bomo letos po vsem svetu obeležili drugič. S strani UNESCA je bil 16. maj kot mednarodni dan svetlobe sprejet novembra 2017, z njim pa želijo poudariti pomen znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij v življenju vseh Zemljanov.

Na Fakulteti za elektrotehniko UL bomo skupaj s Slovenskim društvom za razsvetljavo in Slovenskim združenjem za fotomedicino in fotobiologijo ta dan obeležili z osrednjim dogodkom, kjer bomo v obliki kratkih predavanj širši javnosti predstavili različna področja svetlobe, potekalo bo zanimivo predavanje o strelah in bližnjih srečanjih z njimi ter okrogla miza z naslovom »Res potrebujemo tako osvetljene ceste in ulice?«. Na ta dan bo možen tudi ogled Laboratorija za razsvetljavo in fotometrijo, v avli fakultete pa se bodo predstavila še podjetja, ki delujejo na področju svetlobe.

Na mednarodni dan svetlobe bo potekalo tudi odprtje 13. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, s katerim bo Ljubljana ponovno zaživela v znamenju svetlobe in umetnosti.

Več informacij.