Konference

Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2016

datum začetka: 19.09.2016
datum konca: 21.09.2016
lokacija: Kongresni center Bernardin v Portorožu
organizator: Slovenska sekcija IEEE

 

Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK ima dolgo tradicijo, saj bo letos potekala že petindvajsetič. Obiskovalce konference vsako leto informirajo o novostih, trendih in možnostih razvoja stroke na specifičnih področjih, kot so elektronika, telekomunikacije, robotika, računalništvo, biomedicinska tehnika in še mnogo več. Organizira jo Slovenska sekcija IEEE v sodelovanju z našo fakulteto in drugimi strokovnimi društvi. Letošnja konferenca ERK bo potekala od 19. do 21. septembra 2016 v kongresnem centru Bernardin v Portorožu.

ERK2016

Slavnostna tvoritev

Na slavnostni otvoritvi, ki se bo začela v ponedeljek, 19. 9., ob 15. uri, bosta predavala Uroš Salobir iz družbe ELES d.o.o., ki tudi sponzorira letošnjo konferenco in Alberto Tessarolo iz Univerze v Trstu. Dogodek bo popestril glasbeni vložek Tonje Sencar in Jureta Lesarja, predstavili pa bodo tudi študentski projekt Univerze v Ljubljani, Z avtonomno jadrnico čez Atlantski ocean. Na slavnostni večerji pa bodo razglasili zmagovalce tekmovanja študentskih prispevkov Slovenske sekcije IEEE, ki je hkrati tudi izbira slovenskih predstavnikov za študentsko tekmovanje IEEE Regije 8, ki obsega Evropo, Afriko, Azijo brez Daljnega vzhoda.

 

Zanimiva predavanja vrhunskih raziskovalcev

Na konferenci se bodo v treh dneh zvrstila zanimiva predavanja, osnovni program pa bodo dopolnjevala gostujoča predavanja vrhunskih raziskovalcev in razvijalcev iz Slovenije, Italije in Kitajske. Christian Micheloni iz Univerze v Videmu bo govoril o reidentifikaciji, Rongfang Bie iz Univerze v Pekingu bo predavala o mobilni aplikaciji v zdravstvu, Marko Zavratnik iz Instituta »Jožef Stefan« pa se bo posvetil kozmičnim žarkom. Dogodek bo pospremil Tek za zabavo (Run for fun), ki se bo začel pred hotelom Bernardin in bo potekal skozi Fieso in Piran ter svoj krog zaključil pred Bernardinom.


datum začetka: 30.11.1999