Konference

6. Slovenska fotovoltaična konferenca

datum začetka: 22.09.2016
ura: 00:00
lokacija: Peterlinov paviljon
organizator: UL FE

 

Fotovoltaika pretvarja sončno energijo v električni tok in je ena izmed najhitreje rastočih tehnologij. Slovenija na tem področju beleži pomembne premike predvsem na področju e-mobilnosti in energetsko neodvisnih objektov, kot je strma rast sončnih elektrarn. Zaradi vedno večjega zanimanja za sončno energijo pa naša fakulteta v sodelovanju s slovensko Tehnološko platformo za fotovoltaiko organizira že 6. Slovensko fotovoltaično konferenco SLO-PV. Potekala bo v četrtek, 22. 9. 2016, od 9. do 16. ure, v Peterlinovem paviljonu na ljubljanski Fakulteti za matematiko in fiziko.

 

6. Slovenska fotovoltaična konferenca, 2016

Potek konference

Tokratna slovenska fotovoltaična konferenca bo sestavljena iz treh tematskih sklopov. Na prvem bodo obravnavali globalne trende fotovoltaike v raziskavah in industriji na trgu, drugi sklop se bo dotikal raziskav in razvoja na področju fotovoltaike in elektroenergetskega omrežja v Sloveniji, v tretjem sklopu pa bodo govorili o izzivih fotovoltaike – e-mobilnost, energetsko neodvisni objekti, obvladovanje vremena. Zanimiva bo tudi okrogla miza »Sončne elektrarne in samooskrba z električno energijo«, o čemer bodo razpravljali ugledni strokovnjaki.

 

Preostalo dogajanje na področju fotovoltaike

Ob bok konferenci bo 22. 9. potekala tudi enodnevna sejemska prireditev, kjer se bodo predstavila podjetja, ki ponujajo produkte s področja fotovoltaike. Med 21. 9. in 23. 9. pa bo na naši fakulteti potekala tridnevna mednarodna delavnica Euroregional Workshop on Photovoltaics, kjer bodo udeleženci lahko spoznali delo raziskovalcev na področju fotovoltaike širom Evrope.

 

Vse dodatne informacije so na voljo na spletni strani: http://slo-pv.fe.uni-lj.si.