Konference

SRK 2020 – 5G in njegove alternative

datum začetka: 05.02.2020
datum konca: 07.02.2020
ura: 08:15
lokacija: P1, P2, avla FE
organizator: Laboratorij za sevanje in optiko, FE UL

 

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani bo v dneh od 5. do 7. februarja 2020 izvedla že 24. redni letni seminar RADIJSKE KOMUNIKACIJE, na katerega vabi vse strokovnjake, ki se zanimajo za napredek in novejše dosežke ter razvojne perspektive na področju brezžičnih radijskih komunikacij. Poleg seminarskih predavanj bodo v avli fakultete postavljene plakatne predstavitve, zadnje dosežke merilne tehnologije pa bodo predstavila nekatera vabljena podjetja.

Na podlagi izkušenj, pridobljenih v dobrih dveh desetletjih izvajanja, je ta seminar postal uspešna oblika strokovnega izpopolnjevanja na podiplomski ravni, namenjena slovenskim strokovnjakom na hitro razvijajočem se področju radijskih  komunikacij. Strokovnjakom iz prakse seminar vsa leta nudi splošen vpogled v aktualne razvojne smernice, hkrati pa omogoča poglabljanje v novo nastajajoče tehnologije.

Seminar radijske komunikacije 2020 bo pokril več aktualnih razvojnih področij, ki so ali bodo postale pomembne za nadaljnji razvoj radijskih komunikacij v Sloveniji. Rdeča nit letošnjega seminarja pa je omrežje 5G in njegove alternative.

Več o seminarju in podroben program tukaj.

 SRK