Obvestila

Vabilo na Virtual Tour of the SDU robotics labs at the Southern Denmark University (SDU)

Datum objave: 25.03.2021

Katedra za merjenja in robotiko Vas vljudno vabi na  Virtual Tour of the SDU robotics labs at the Southern Denmark University  (SDU) 

Predstavljal bo: doc. dr. Aljaž Kramberger, Southern Denmark University 

torek, 6. aprila 2021, ob 15:00 v okolju Teams 

Link do okolja Teams

 

V enournem virtualnem ogledu bodo prikazane dejavnosti odseka za robotiko univerze južne Danske. Po uvodni  predstavitvi odseka, se bomo odpravili na sprehod po laboratorijih z robotskimi aplikacijami: medicinske robotike – robot za  Covid19 testiranje; robotike v gradbeništvu – 3D tiskanje in sestavljanje lesenih konstrukcij; napredne robotske montaže v okolju  industrije 4.0 – polaganje plošč iz karbonskih vlaken za namene letalske industrije; podajanje in strega elementov za robotsko  montažo; koncept 4.0 industrijske linije za avtomatsko montažo dronov, ter predstavitev mobilnih platform za pomoč ljudem v  sklopu projekta za dolgotrajno oskrbo starejših. Vse to je del projektov s sodelujočimi partnerji: LEGO, DANFOSS, RockWool,  Universal Robots, MiR, KUKA, Terma, B&R, Festo. V zaključku bo čas namenjen vprašanjem. 

 

O PREDAVATELJU: dr. Aljaž Kramberger je docent na odseku za robotiko univerze južne Danske. Njegova raziskovalna področja vključujejo: razvoj novih algoritmov za hitro programiranje sodelujočih robotov za industrijske namene v stiku z okolico in  človekom, razvoj naprednih konceptov robotskih celic v skladu z industrijo 4.0, ki se uporabljajo pri robotski montaži in stregi,  razvoj naprednih robotskih orodji za hitro prilagajanje spremembam v proizvodnem procesu. Prej je bil zaposlen kot mladi  raziskovalec na odseku za robotiko inštituta Jožef Stefan in leta 2018 je doktoriral iz področja robotike na Univerzi v Ljubljani. 

SDU Robotics, Virtual tour

Organizacija: Predstojnik katedre: Ekipa DIR 2021, Robolab, prof. dr. Marko Munih prof. dr. Janko Drnovšek