1. stopnja VS

Pozdrav brucem 2020 prek spleta

01.10.2020

Vstop v novo študijsko leto je tokrat drugačen, saj je Univerza v Ljubljani tradicionalni dogodek Pozdrav brucem v luči ukrepov proti širjenju novega koronavirusa preselila na splet. Ekipa Študentskega sveta Univerze v Ljubljani je vzpostavila posebno spletno stran www.pozdravbrucem.si  in aplikacijo, kjer bodo brucke in bruci največjo in najstarejšo univerzo v Sloveniji spoznali malce drugače. 

sprejem brucev 2020

 

Spletna stran in aplikacija delujeta od 1. oktobra. Navodila za aplikacijo so na voljo na vrhu spletne strani ob njenem zagonu. Na tematsko razdeljenih zavihkih so na voljo ključne informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih. Predstavljeno je delovanje društev in študentskih svetov ter organizacij, na katere se lahko študentke in študenti obrnete v času študija in se vanje tudi včlanite. Bodoče študentke in študente so prek video posnetkov nagovorili župan MOL, rektor, dekanje in dekani ter predsednica Študentskega sveta Univerze v Ljubljani (ŠS UL).

Novost so še klepetalnice, ki so vzpostavljene za vsako članico posebej, in prek katerih na zastavljena vprašanja bruck in brucev odgovarjajo njihovi starejše kolegice in kolegi. Klepetalnice so odprte do konca oktobra, ostale vsebine pa bodo na voljo skozi celotno študijsko leto in jih bomo še dopolnjevali. Med drugim bomo z namenom lažjega prehoda na univerzitetni študij v obliki krajših video vsebin ves čas dodajali nasvete in uporabna znanja, značilna za vsako posamezno članico.

Vabljeni k ogledu.