2. stopnja

Obštudijska dejavnost: Pametna distribucijska omrežja

11.01.2021

PAMETNA DISTRIBUCIJSKA OMREŽJA

Pametna distribucijska omrežja

V Laboratoriju za električna omrežja in naprave v okviru Evropskega projekta SMAGRINET pripravljamo obštudijsko dejavnost Pametna distribucijska omrežja, ki bo v februarju izvedena že drugič. Pametna omrežja so vse bolj aktualna in bodo v ne tako oddaljeni prihodnosti predstavljala glavno vejo elektroenergetskih raziskav.

 

V drugi fazi izvajanja bodo predavanja v celoti izvedena s strani predavateljev Fakultete za elektrotehniko, Univerze v Ljubljani. Predmet se bo izvedel v obliki predavanj in vaj (prvi teden) v kombinaciji s samostojnim delom – izdelava seminarske naloge (drugi teden) in je namenjen predvsem magistrskim študentom. Potekala bo v tednu med 9. – 15. 2. 2021, prijave pa zbiramo do vključno 31. 1. 2021.

 

Pametna omrežja predstavljajo nadgradnjo današnjega koncepta obratovanja in načrtovanja omrežij, ki omogoča priključevanje različnih porabnikov (električna vozila, toplotne črpalke…) in proizvodnje (obnovljivi viri) na tehnično ustrezen in ekonomsko optimalen način. Poznavanje tehnologij pametnih omrežij bo v prihodnje ena izmed ključnih veščin na področju delovanja elektroenergetskega sistema.

Za več informacij in prijavo pišete na elektronski naslov .