Študentsko delo

Datum objave: 20.02.2020

Ltfe logo

Iščemo IoT developerja (študentsko delo)

V LTFE/LMMFE se raziskovalno in aplikativno ukvarjamo s področjem digitalizacije. V okviru domačih in mednarodnih projektov raziskujemo področje pametne digitalne transformacije podeželskih območij, izdelujemo različne aplikacije in razvijamo rešitve za realne probleme prebivalcev na podeželju.

Te rešitve se praviloma povezujejo s področjem interneta stvari (IoT). Zato k sodelovanju vabimo študente, ki jih zanimajo postavitev IoT omrežja, povezovanje senzorjev, brezžične tehnologije, delo z mikrokrmilniki, testiranje ter zajem in prikaz podatkov.

Kaj iščemo?

Radi bi, da imaš nekaj izkušenj s programiranjem, povezovanjem senzorjev, poznaš katero od IoT okolij (Arduino, RPi ipd.) in katero od IoT oblačnih storitev. Veseli te izdelava celovite IoT rešitve in se brez težav naučiš uporabljati novo tehnologijo. Zanimanje za podatkovno analitiko in prikaz podatkov ti štejemo v velik plus.

Tehnologije in področja, ki nas zanimajo:

  • Arduino, RPi, mikrokontrolerji, povezovanje senzorjev,
  • omrežne tehnologije, brezžične tehnologije, povezovanje v internet, oblačne storitve, senzorska komunikacija,
  • kibernetska varnost, Varnost v Wi-Fi, IoT …,
  • podatkovna analitika, Machine learning,
  • razvoj mobilnih aplikacij, Android, Java,
  • UX/UI design in katero od oblikovalskih orodij,
  • testiranje, Test automation.

Poznavanje tehnologij, ki nas zanimajo, je plus, vendar je veliko bolj pomembno, da se hitro naučiš, ko je to potrebno.

Smo mlada in interdisciplinarna ekipa, v katero vabimo študenta/ko za daljše obdobje sodelovanja. Možnost je tudi redna zaposlitev po zaključku študija.

Ponujamo odlične možnosti za pridobivanja novih znanj ter možnost stalnega osebnega in strokovnega razvoja. Delo je odgovorno in zanimivo z veliko možnosti, da prispevate k reševanju realnih življenjskih problemov s pomočjo tehnologije. Delovno okolje je dinamično z veliko priložnosti za potovanja po Sloveniji in znotraj EU.

Če te zanima, se čim prej oglasi na s kratkim opisom, CV-jem, dobrodošli so tudi linki do kakšnih lastnih projektov.

Naše reference: https://ltfe.org/reference/, http://blog.ltfe.org/, http://www.maker.si/.

 

 

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.