RACI racionalizacija procesov zgorevanja d.o.o.

Pomoč pri izvajanju obratovalnega monitoringa emisije snovi v zrak in procesni plinski analitiki

Datum objave: 07.04.2021

Iščemo ŠTUDENTA (M/Ž) oziroma DIPLOMANTA za pomoč pri izvajanju obratovalnega monitoringa emisije snovi v zrak in procesni plinski analitiki.

 

Pričakovana znanja, izkušnje in kompetence:  

• študent (m/ž) višjega letnika študija študijskega programa 2. stopnje Elektrotehnika (smer:  Avtomatika in informatika ali Mehatronika) ali študent (m/ž) višjega letnika študija študijskega programa 2. stopnje Strojništva (smer: Energetsko in procesno strojništvo)

• dobro znanje MS Office  

• vozniški izpit B kategorije 

• sposobnost timskega in samostojnega opravljanja določenih nalog 

• znanje angleškega, zaželeno tudi nemškega jezika ali drugih jezikov (Hrvaščina, Srbščina,  Bosanščina, …) 

 

Ponujamo: 

• zanimive strokovne izzive 

• možnost opravljanja obvezne prakse in redna zaposlitev po opravljenem študiju • interdisciplinarno delo pri kompleksnih projektih v visoko strokovnem timu • pridobivanje strokovnih izkušenj pod strokovnim mentorstvom  

• osebnostni razvoj, stalno strokovno izobraževanje in napredovanje 

• kultura izmenjave strokovnih izkušenj med sodelavci 

• delo v družbeno odgovornem podjetju 

• prijetno delovno okolje  

 

Delo: 

Spremljanje oziroma monitoring je ena izmed najboljših razpoložljivih tehnik za preprečevanje,  zmanjšanje in odpravljanje onesnaževanja v zrak, vodo in tla. Monitoring predstavlja pomembno in  kritično nalogo za oceno okoljske učinkovitosti industrijskih obratov ter preverjanje ravni emisij in je  močno povezan z rabo najboljših razpoložljivih tehnik. Monitoring je mnogo širši pojem od samega  merjenja, če prav se izraza v praksi pogosto zamenjujeta. Meritve postajajo vedno bolj pomembne tako  v okviru obratovalnega monitoringa, kot tudi pri zagotavljanju kakovosti proizvodnje, kakovosti  produktov ter pri zaščiti naprav in tudi ljudi, hkrati pa je potrebno zagotoviti tudi redno (letno)  preskušanje merilne opreme. Pri meritvah zraka (okoliškega zraka (imisija), delovnega ali bivalnega  okolja) se ključni procesni parametri razlikujejo od merjenja izpustov v okolje (emisija). Poleg tega je  merjenje emisije snovi v zrak, vključno z vzorčenjem in določanjem pomožnih (perifernih) parametrov,  veliko bolj zapleteno in kompleksno. Potrebna je tudi bolj kompleksna in bistveno dražja oprema za  vzorčenje, ki je povsem neodvisna od instalirane analizne opreme za meritve na kraju samem. V  podjetju RACI d.o.o. iščemo sodelavca za pomoč pri izvajanju obratovalnega monitoringa emisije snovi  v zrak, kot tudi pri procesni plinski analitiki.

Kontakt:  info@raci.si

RACI d.o.o., RACI racionalizacija procesov zgorevanja d.o.o.

 

Vse objave delovnih mest so informativnega značaja. FE bo z vzdrževanjem spletnih vsebin skušala zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Prav tako FE ne jamči za pravilnost podatkov, ki jih pridobiva od drugih subjektov. Za priročnost in dodatne informacije lahko to spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Te spletne strani delujejo neodvisno od spletne strani FE, zato ne odgovarjamo za njihovo vsebino ali uporabo.