Knjižnica

Knjižnica Fakultete za elektrotehniko je ena od visokošolskih knjižnic Univerze v Ljubljani. Prioritetno je namenjena potrebam študentov, profesorjev in raziskovalcev Fakultete za elektrotehniko. Kot javna knjižnica nudi osnovne storitve za potrebe študija, pedagoškega in raziskovalnega dela tudi drugim uporabnikom.             

Če ne veste KJE in KAKO bi začeli, začnite pri NAS

 

NOVO! S študijskim letom 2020/2021 je vpisanim študentom UL s študentsko identiteto omogočen tudi spletni vpis v knjižnico.

__________________________________________

Spoštovani uporabniki knjižnice!

Z upoštevanjem zaščitnih ukrepov pred COVID-19 je knjižnica do preklica za uporabnike odprta s prilagojenim časom odprtosti od 9.00 - 14.00.

V primeru zaprtosti Fakultete, pred vhodom pokličete recepcijo na tel. št. 01 4768 411 oziroma pozvonite in poveste, kam ste namenjeni. Tako vam bo omogočen vstop v fakulteto in do knjižnice. Gradivo je praviloma potrebno predhodno rezervirati, vračanju izposojenega gradiva pa je praviloma namenjen trezor pri vratih v knjižnico. Čitalniški prostori so v času odprtosti knjižnice odprti za omejeno število obiskovalcev z urejenim članstvom v knjižnici.  Več ...

Knjižnica v okviru svojih možnosti še naprej nudi storitve prek e-pošte oziroma po telefonu (informacije o gradivu, rezervacije, medknjižnična izposoja člankov, posredovanje kopij člankov, pomoč pri dostopu do digitalnih vsebin in zakupljenih licenčnih virov ...).

 

 

mojaknjiznica2017_2232 "Moj profil COBISS" / "Moja knjižnica"  (vstopi)

Knjižnica skrbi za:

  • sistematično zbiranje, hranjenje in izposojo fakultetnih publikacij,
  • dopolnjevanje zbirke obvezne in priporočene literature za študij pri posameznih predmetih,
  • kontinuirano zbiranje in hranjenje vodilnih tujih in domačih revij,
  • urejanje dostopa do licenciranih e-virov (revije, knjige, specializirane zbirke)
  • tekoče dopolnjevanje osebnih bibliografij raziskovalcev in
  • prijetno študijsko okolje v naših čitalniških prostorih.