Knjižnica

Knjižnica Fakultete za elektrotehniko je ena od visokošolskih knjižnic Univerze v Ljubljani. Prioritetno je namenjena potrebam študentov, profesorjev in raziskovalcev Fakultete za elektrotehniko. Kot javna knjižnica nudi osnovne storitve za potrebe študija, pedagoškega in raziskovalnega dela tudi drugim uporabnikom.              

NOVO! S študijskim letom 2020/2021 je vpisanim študentom UL s študentsko identiteto omogočen tudi spletni vpis v knjižnico.

__________________________________________

 

Knjižnica deluje v skladu z napotki Univerze in NIJZ.

 

Za omejeno število uporabnikov je v času uradnih ur knjižnice na voljo tudi čitalnica. Ob obisku je obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok, ohranjanje medosebne razdalje in upoštevanje aktualnih priporočil NIJZ. Sicer knjižnica posluje brez omejitev.

Še nekaj kratkih informacij:

  • Število podaljšanj roka izposoje ostaja do preklica ukrepov neomejeno. Prosimo, da si izposojeno gradivo redno podaljšujete.
  • Vračanju izposojenega gradiva je namenjen trezor za vračanje gradiva, ki je začasno premeščen v avlo pred predavalnico 1 (P1).
  • Študentom, ki živijo izven Mestne občine Ljubljana in /ali v njej nimajo začasnega bivališča, rezervirano gradivo po obveznem predhodnem dogovoru (e-pošta, telefon) brez dodatnih stroškov pošljemo po pošti.

V okviru svojih možnosti knjižnica permanentno nudi storitve prek e-pošte oziroma po telefonu (informacije o gradivu, rezervacije, medknjižnična izposoja člankov, posredovanje kopij člankov, pomoč pri dostopu do digitalnih vsebin in zakupljenih licenčnih virov ...). Kontaktirajte nas. Z veseljem vam bomo priskočili na pomoč.

Kontakti knjižnice:  tel. 01 476 8215, 8294, 8416 ; e-naslov: knjiznica@fe.uni-lj.si

 

Če ne veste KJE in KAKO bi začeli, začnite pri NAS.

mojaknjiznica2017_2232 "Moj profil COBISS" / "Moja knjižnica"  (vstopi)

Knjižnica skrbi za:

  • sistematično zbiranje, hranjenje in izposojo fakultetnih publikacij,
  • dopolnjevanje zbirke obvezne in priporočene literature za študij pri posameznih predmetih,
  • kontinuirano zbiranje in hranjenje vodilnih tujih in domačih revij,
  • urejanje dostopa do licenciranih e-virov (revije, knjige, specializirane zbirke)
  • tekoče dopolnjevanje osebnih bibliografij raziskovalcev in
  • prijetno študijsko okolje v naših čitalniških prostorih.