Pirati s kamero

Pirati s kamero

Multimedijska delavnica video produkcije.

  • Video,
  • snemanje,
  • produkcija,
  • studio,
  • kamera.

 

3 ... 2 ... 1 ... Akcija! Snemamo!

No, še pred snemanjem se bomo na delavnici Pirati s kamero naučili nekaj hudo dobrih trikov s področja video produkcije in TV sistemov ter spoznali delovanje snemalne opreme. Pripravili bomo pravo sceno za snemanje oddaje v živo s prikazom na WEB TV in DVB-T oddajnikih. Ko bomo obvladali vso tehniko, bomo sestavili scenarij za videe in zaključno oddajo v živo, izdelali snemalno knjigo, si razdelili vloge in po scenarijih posneli videe, ki jih bodo na delavnici Sam svoj video krojač skrojili po načrtih piratov in pripravili za predvajanje.

Medtem, ko bodo krojači krojili videe, se bomo lotili postavitve studia in priprave na oddajanje v živo. Zaključno predstavitev staršem bomo izvedli kot oddajo, ki jo bomo preko interneta v živo prenašali iz studia. Če se želiš preizkusiti v vlogi snemalca, tonskega mojstra, mešalca slike ali celo režiserja, potem je ta delavnica prava izbira. Spoznali bomo celoten postopek nastajanja videa - od ideje do izdelka, pripravljenega za objavo, ter celo okusili pravi adrenalin oddajanja v živo. Del ekipe se bo podal na pravi piratski pohod po vseh delavnicah tabora in kradel video utrinke dogajanja, zaklad pa bodo delili na zaključni prireditvi ob koncu tedna.

 

EkskurzijaRTV Slovenija 

Starostna omejitev: 7. razred OŠ, 8. razred OŠ, 9. razred OŠ, 1. letnik SŠ, 2. letnik SŠ, 3. letnik SŠ

Potrebna predznanja: /

Število mest na delavnici: 7 (ki še niso obiskovali delavnice) + 3 (ki so delavnico že obiskovali in bi jo želeli ponovno)

Trajanje delavnice: od 8.30 do 17.00

Mentor: as. Klemen Pečnik

 

ptit video krojač Pirati s kamero

pirati s kamero sam svoj video krojač (6) pirati s kamero sam svoj video krojač

 

gumb prijava ptit