Eduroam

PRIKLOP NA FE BREZŽIČNO OMREŽJE (WLAN)

Vpisani študentje si kreirajo uporabniško ime in geslo na portalu digitalna indentiteta.

Navodila za instalacijo so na naslovu OS.

V prostorih FE smo ob sofinanciranu Ministrstva za informacijsko družbo (MID) postavili WLAN. Deluje po standardih IEEE 802.11b in 802.11g, na frekvenčnem pasu med 2.412 MHz in 2.472 MHz in omogoča hitrosti prenosa do 11Mb/s (različica 'b') oziroma do 54 Mb/s (različica 'g').

WLAN je sofinanciralo Ministrstvo za informacijsko družbo. Sofinanciranje je bilo pogojeno z osnovnimi pravili:

  • WLAN mora biti namenjen zaposlenim in študentom obeh fakultet
  • WLAN mora biti vključen v evropsko WLAN "Eduroam" omrežje, kar omogoča študentom in zaposlenim FE gostovanje v tujih WLAN, ki so vključene v "Eduroam"
  • WLAN mora omogočati gostovanje tujim članom "Eduroam" omrežja


Zaradi zagotavljanja uspešne in varne povezljivosti v "Eduroam" ter zaradi zagotavljanja gostovanja članov FE WLANa v Eduroamu in tujih članov Eduroama pri nas, smo morali konfiguracijo WLAN-a prilagoditi nekaterim osnovnim zahtevam evropskega WLANa.

Več o "Eduroam" omrežju si lahko preberete na strani Eduroam - osebni dostop,

Priklop računalnika z Win-XP in SecureW2 klientom

Na računalniku, ki ga želite priklopiti v WLAN morate imeti instaliran operacijski sistem Windows XP s SP1 (ali SP2), Microsoftov WPA popravek in seveda ustrezno WLAN mrežno kartico, ki podpira standard 802.11b ali 802.11g. Več o testiranih mrežnih karticah in ostalih operacijskih sistemih si lahko preberete na Arnesovi strani, kjer boste našli tudi navodila za instalacijo za različne operacijske sisteme.

Za vsa dodatna pojasnila se obrnite na